Κουίκ: Να αποσύρει ο Φίλης τις αλλαγές στα θρησκευτικά

Να αποσύρει τις αλλαγές που έχει ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης για το μάθημα των Θρησκευτικών ζητά ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Τέρενς Κουίκ, δηλώνοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα κάνουν πίσω στο θέμα της εκκλησίας.

Σε συνέντευξή του στον realfm 97,8 ο κ. Κουίκ ανέφερε: «Οι ΑΝΕΛ είμαστε σαφείς και το έχουμε και στην ιδρυτική μας διακήρυξη. Προχωράμε με οδηγό την Παναγία. Είμαστε δίπλα στο πλευρό της Εκκλησίας...Εμείς ζητάμε ο κ. Φίλης να αποσύρει τα όσα σκέφτεται περί του μαθήματος των Θρησκευτικών, να είναι λίγο πιο προσεχτικός όταν αναφέρεται στην Ιεραρχία και γενικά στους Ιερείς που έχουν δώσει αίμα για να είναι όρθια αυτή η πατρίδα και να βάλει το θέμα στην Επιτροπή για την μελέτη και επίλυση προβλημάτων της Εκκλησίας. Να κάνει διάλογο με την Εκκλησία και βεβαίως να κάνει διάλογο και με εμάς τους ΑΝΕΛ. Είμαστε μέσα στην κυβέρνηση, εταίροι».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων «αν ο κ. Φίλης ακολουθεί προσωπική ατζέντα», απάντησε: «Εσείς πιστεύετε ότι όλοι μέσα στην κυβέρνηση ή όλοι μέσα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ή όλοι όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με κινήσεις που δημιουργούν εντάσεις και καχυποψίες στη σχέση μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας; Όχι, αυτό είναι σαφές».

»Εμείς οι ΑΝΕΛ δεν το δεχόμαστε αυτό. Είναι σαφές ότι θα πρέπει να μαζευτεί η κατάσταση. Δεν θα φύγουμε από το πλευρό της Εκκλησίας" υπογράμμισε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι ΑΝΕΛ στηρίζουν τον Πρωθυπουργό και ότι η χημεία Τσίπρα-Καμμένου είναι εξαιρετική», πρόσθεσε.

«Δεν θα κάνουμε πίσω στο θέμα της Εκκλησίας» επισήμανε και δήλωσε πως σε οι ΑΝΕΛ δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουν αλλάγές στα θρησκευτικά αν πάνε προς ψήφιση στη Βουλή. «Είναι πασιφανές ότι ζητάμε να αποσυρθούν», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα