Σωκράτης Φάμελλος: Εμείς δεν θα κάνουμε κολλεγιά με κανέναν καναλάρχη

Σωκράτης Φάμελλος: Εμείς δεν θα κάνουμε κολλεγιά με κανέναν καναλάρχη

«Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε κολλεγιά με κανέναν καναλάρχη γιατί εμάς μας ενδιαφέρει να είμαστε σύμμαχοι με την κοινωνία. Θέλουμε απλά να εφαρμόζεται η νομοθεσία» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9FM» για τη δημοπρασία αδειοδότησης τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας.

«Το πρωτεύον είναι ότι σήμερα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επιτέλους στις τηλεοπτικές συχνότητες εφαρμόζεται το Σύνταγμα. Και σήμερα θα γίνει ο διαγωνισμός και θα ολοκληρωθεί και θα εφαρμοστεί η νομιμότητα και στο τηλεοπτικό τοπίο. Το έχουμε ανάγκη ως ελληνική κοινωνία να εφαρμόζονται οι νόμοι» επισήμανε ο κ. Φάμελλος.

Ως προς την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια προς κόμματα και ΜΜΕ ο κ. Φάμελλος, ο οποίος είναι πρόεδρός της, είπε ότι από αύριο αρχίζει και πάλι τις συνεδριάσεις και έχει κληθεί ο κ. Ψυχάρης να δώσει απαντήσεις για θέματα του ΔΟΛ και του Mega. Την Πέμπτη είναι ο Θέμης Αλαφούζος της «Καθημερινής» και την άλλη εβδομάδα θα συνεχίσει με άλλους ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

Τον Σεπτέμβριο θα κληθούν στελέχη των κομμάτων που είναι υπεύθυνοι για τα οικονομικά τους.
Σε ερώτηση αν υπάρχει η πιθανότητα να εκδοθεί κοινό πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής, είπε ότι επί των στοιχείων που έχουν ανακοινωθεί (δάνεια που έχουν δοθεί και ακάλυπτες εγγυήσεις) δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει. Ωστόσο, έχει ανησυχία γιατί ξέρει πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα που έφερε τη χώρα ως εδώ.
Ζήτησε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να απαντήσουν πώς θα αποπληρώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 402 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν σήμερα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα