Στο Παρίσι ο Τσίπρας για τη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών

Στο Παρίσι, για τη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών ηγετών, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος ηγέτης από το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και συμμετέχει στη συνάντηση ως παρατηρητής.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο κάστρο ντε λα Σελ Σεντ-Κλου (Chateau de la Celle Saint?Cloud), 12 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού. Στις 12:45 τοπική ώρα θα υπάρξει γεύμα εργασίας των ηγετών, ενώ αμέσως μετά, αναμένεται δήλωση του Γάλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ προς τον Τύπο.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή στάση των προοδευτικών Ευρωπαίων ηγετών στη σύνοδο της Μπρατισλάβα, όπου συγκαλείται στις 16 Σεπτεμβρίου άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με αντικείμενο το Brexit και τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ευρώπη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Βρετανία.

«Στη συνάντηση του Παρισιού, η ελληνική πλευρά θα εισηγηθεί να υιοθετηθούν από τους προοδευτικούς Ευρωπαίους ηγέτες, ενιαίες θέσεις, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της κοινωνικής και αναπτυξιακής ευρωπαϊκής ατζέντας, και οι οποίες περιλαμβάνονται ήδη σε διακηρύξεις του ΕΣΚ, αλλά και του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει, επίσης, το θέμα υιοθέτησης κοινής πολιτικής ασύλου, για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ», σημείωναν κυβερνητικοί κύκλοι.

Στη συνάντηση, στην οποία θα μετάσχουν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με αναφορά στο ΕΣΚ, δεν θα παρευρεθεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, λόγω των τραγικών συνεπειών του σεισμού στη χώρα του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα