Γιούνκερ: Τα σύνορα είναι η χειρότερη εφεύρεση των πολιτικών

Ως το αντίδοτο στην άνοδο των εθνικισμών στην Ευρώπη περιέγραψε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβε τη φράση του Φρανσουά Μιτεράν πως εθνικισμός μαζί με εθνικισμό καταλήγουν σε πόλεμο. «Αυτό είναι ακόμη αληθές κι έτσι πρέπει να παλέψουμε εναντίον του εθνικισμού. Πρέπει να παλέψουμε ενάντια στον εθνικισμό, έχουμε το καθήκον να μην ακολουθήσουμε τους λαϊκιστές, αλλά να μπλοκάρουμε τη λεωφόρο των λαϊκιστών», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ.

Παράλληλα, μιλώντας στο Alpbach Media Academy στην Αυστρία, ο κ. Γιούνκερ κάλεσε για το άνοιγμα όλων των συνόρων, όπως μεταδίδει η βρετανική Expess.

«Τα σύνορα είναι η χειρότερη εφεύρεση που έκαναν ποτέ οι πολιτικοί», δήλωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει να δείχνουμε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν χρησιμοποίησε το Brexit σαν ένα παράδειγμα της κρίσης που τα υπολειπόμενα κράτη-μέλη πρέπει να ξεπεράσουν εργαζόμενα σαν ένα.

«Δεν πρέπει να χάσουμε το δρόμο μας λόγω της παγκοσμιοποίησης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η πρώτη αντίδραση στις δηλώσεις αυτές του Γιούνκερ ήρθε από τη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ξεκαθάρισε ότι η Τερέζα Μέι διαφωνεί με τα λεγόμενα Γιούνκερ περί συνόρων. «Δεν είναι κάτι με το οποίο συμφωνεί η πρωθυπουργός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα