Όλο το παρασκήνιο στο Προεδρικό Μέγαρο. Τι ειπώθηκε στα πηγαδάκια

Στο Προεδρικό Μέγαρο δέχτηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους πολιτικούς αρχηγούς, για τον εορτασμό της 42ης επετείου της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Οι χαιρετισμοί και οι ευχές μπροστά στους τηλεοπτικούς και φωτογραφικούς φακούς δεν έλειψαν, ούτε φυσικά οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών.

Τι έγινε όμως όταν έσβησαν οι κάμερες ή όταν είχαν αλλού στραμμένα τα φώτα τους;

Η Φώφη Γεννήματα εξέφρασε την προσβολή που ένιωσε τόσο απέναντι στην προχθεσινή δήλωση του Βασίλη Λεβέντη, στη Βουλή, όσο και λόγω σημερινού tweet του Πάνου Καμμένου και την εξέφρασε αποφεύγοντας να τους χαιρετίσει. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως, είχε ανάμνηση από άλλη φορά που είχε παραβρεθεί σε ανάλογη δεξίωση, όταν στα 17 της χρόνια είχε πάει με τον πατέρα της. Μάλιστα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε τη συγκίνησή της, αφού είχε βρει πρόσφατα και τη σχετική φωτογραφία.

Τα πηγαδάκια μεταξύ των πολιτικών – αρχηγών και μη-, από την άλλη, δεν έλειψαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας, για αρχή διερωτήθηκε αν «αυτό είναι το τελετουργικό αυτών των δεξιώσεων», την ώρα που ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε αναδρομή στο παρελθόν, ενθυμούμενος στιγμιότυπα, τα οποία μοιράστηκε με τους καλεσμένους του. Ένα από αυτά ήταν η συνάντηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον Χαρίλαο Φλωράκη, την οποία εξιστόρησε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πάντως, αξιολόγησε ως «καλύτερη» δεξίωση εκείνη που είχε γίνει την χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων, το 2004.

Για τα..πρακτικά πάντως, η φετινή εκδήλωση στοίχισε 5000 ευρώ, καθώς το μεγαλύτερο κόστος της ήταν τα κρασιά που όμως ήταν από χορηγία.

Ως γνήσια φιλόξενος οικοδεσπότης, ο Προκόπης Παυλόπουλος ρώτησε τους πολιτικούς αρχηγούς, αν του χρόνου θέλουν να προσέλθουν με συνοδούς.

Όταν ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι, το 2008 είχε παραστεί σε εκείνη την εκδήλωσε με μία συνοδό, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, θεώρησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας εννοούσε την γυναίκα του και τον ρώτησε «πώς περνά στο σπίτι με τα πεθερικά».

Κάπου εκεί, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι, η συγκεκριμένη συνοδός είναι στο Λονδίνο παντρεμένη με παιδιά.

«Σταύρο σου κόψαμε τις διακοπές;», για να επιβεβαιωθεί από τον Σ.Θεοδωράκη, ο οποίος ήταν όντως στα Χανιά. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, πάντως, επανήλθε στο θέμα της χορήγησης ιθαγένειας στους αλλοδαπούς και συγκεκριμένα των εξετάσεων που πρέπει να περάσουν οι μετανάστες για να την λάβουν. Μάλιστα, αναφέρθηκε στο παράδειγμα ενός ζευγαριού, που ζει σε ένα νησάκι του Αιγαίου και πήγε στη Ρόδο να δώσει εξετάσεις και τους ρώτησαν το όνομα κάποιου αναπληρωτή υπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι ούτε ο ίδιος γνώριζε το όνομα του συγκεκριμένου αναπληρωτή Υπουργού, και όλοι παραδέχτηκαν ότι η ερώτηση ήταν απαράδεκτη. Μάλιστα, συμφώνησαν με τον Πρόεδρο της Βουλής ότι μπορούν να αλλάξουν τον νόμο για τις εξετάσεις και να ρωτούν τα βασικά.

Ο Βασίλης Λεβέντης εξέφρασε το παράπονό του στον Γιάννη Μανιάτη, για την ψήφο του στον εκλογικό νόμο. «Με στενοχώρησε η ψήφος σου προχθές. Ούτε με βιτριόλι δεν ξεπλένεται», αποκρίθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, διερωτήθηκε «τι δουλειά είχε εκεί ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος», αφού «δεν είναι εκλεγμένος αρχηγός».

Ο Πάνος Καμμένος, κάνοντας μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, ζήτησε από τον Γιάννη Μουζάλα να φωτογραφηθούν μαζί, για να.. «σκάσουν» όσοι δουν το στιγμιότυπο.

Ο Γιάννης Αμανατίδης… ενημέρωσε τους συνδαιτυμόνες ότι, το κοστούμι του κοστίζει μόλις 60 ευρώ, αφού ψωνίζει από εκεί που ψωνίζουν και οι διπλωμάτες.

Ο Γιώργος Βαρεμένος τα «άκουσε» από τον Αλέξη Τσίπρα, αφού όταν τον είδε να συνομιλεί με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τον ρώτησε: «προσεγγίζεις νεοδημοκράτες;».

Από τα πηγαδάκια δεν θα μπορούσε να λείψει το θέμα της Δικαιοσύνης, για το οποίο ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι, «δεν παρεμβαίνουμε στην δικαιοσύνη». «Ό,τι και να λέμε αυτές είναι αδέκαστές…», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σε πηγαδάκι βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη αρχηγό ΓΕΕΘΑ (που επίσης είναι από την Κρήτη) και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

«Αφήσαμε την Κρήτη για να έρθουμε σήμερα εδώ» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, για να σχολιάσει ο Πρωθυπουργός ότι, «εγώ πριν κοιμηθώ τον παίρνω τηλέφωνο και τον ρωτάω. Είστε καλά;». «Εγώ τον συμπαθώ τον πρόεδρο», είπε ο Ε.Αποστολάκης.

Δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στις αυριανές ανακοινώσεις που θα γίνουν από τον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την συνταγματική αναθεώρηση. Ο Βασίλης Λεβέντης «παραπονέθηκε» ότι δεν έλαβε πρόσκληση και ο Σταύρος Θεοδωράκης αστειεύτηκε ότι, «δεν πήρες εσύ πρόσκληση, πέφτει ο Τσίπρας».

e-typos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα