Η γιορτή για την Δημοκρατία, τα μηνύματα και τα παραλειπόμενα

Με μια λιτή δεξίωση που δεν θύμιζε παλαιότερες εποχές, αλλά ήταν προσαρμοσμένη στις συνθήκες των ημερών, έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο την Κυριακή, ο εορτασμός για την 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Ο αριθμός των προσκεκλημένων ήταν αισθητά μειωμένος, ύστερα από αυστηρή επιλογή και άνευ συζύγων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσκλήσεις δεν ξεπέρασαν τις 1.400.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο αρχηγός Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στη δεξίωση το «παρών» έδωσε, επίσης, και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Στην εκδήλωση μετείχαν και πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές, εκπρόσωποι του δικαστικού σώματος αρκετοί αντιστασιακοί και οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η άτυπη συνάντηση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς στο γνωστό κιόσκι στο βάθος του κήπου του κτιρίου της Ηρώδου Αττικού, η οποία διήρκεσε περισσότερο από μισή ώρα και στην οποία, με βάση πηγές, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φιλικό.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε αναλυτικά στη δήλωσή του για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σήμερα για τη Δημοκρατία εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, ενώ υπογράμμισε και την ανάγκη εθνικής συναίνεσης για την αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης.

Από την πλευρά τους, οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους δημοσιογράφους σε διάφορα πηγαδάκια για την τρέχουσα επικαιρότητα, αλλά και για τις επικείμενες εξελίξεις.

Μάλιστα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και εκείνοι στους κινδύνους για τη σημερινή Δημοκρατία με αφορμή την επέτειο για την 42η επέτειο αποκατάστασης του πολιτεύματος στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα