Εκλογικός νόμος: Οι αντιδράσεις των κομμάτων για το νομοσχέδιο

"Οπερέτα" χαρακτήρισε τον εκλογικό νόμο, ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής 1η Ιουλίου τέθηκε σε διαβούλευση, η Νέα Δημοκρατία, ενώ το Ποτάμι έκανε λόγο για «θεσμικό έγκλημα».

«Πολύ σύντομα θα είναι ένας κακός εφιάλτης που οι Έλληνες θα θέλουν να ξεχάσουν για πάντα», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της για την κυβέρνηση, στην οποία επιτίθεται για το θέμα του εκλογικού νόμου.


«Την ημέρα που σε εκατομμύρια Έλληνες πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις από την ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτή δίνει στη δημοσιότητα τις παρεμβάσεις της για τη διαμόρφωση ενός εκλογικού νόμου-οπερέτα. Βαθιά απομονωμένη από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αναζητεί συνενόχους στην επιχείρηση πολιτικής σωτηρίας της. Δεν θα τα καταφέρει», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την πλήρη διαφωνία του με την κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο, που τέθηκε σε διαβούλευση, εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το Ποτάμι και καλεί όλη τη δημοκρατική αντιπολίτευση «να μη συναινέσει στον τυχοδιωκτισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», όπως αναφέρει.

Το Ποτάμι επισημαίνει ότι η χώρα χρειάζεται κυβερνήσεις που να βασίζονται σε ειλικρινείς συνεργασίες και όχι ευκαιριακές συμπράξεις για τον διαμερισμό της εξουσίας.

«Η κυβερνητική πρόταση, όπως κατατέθηκε στη διαβούλευση, συνιστά θεσμικό έγκλημα και η πλήρης κατάργηση του μπόνους θα οδηγήσει τον τόπο σε ακυβερνησία και πολιτική παραλυσία», τονίζει και υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με την ολοκληρωμένη πρόταση που έχει καταθέσει, προβλέπεται αναλογικό μπόνους στο πρώτο κόμμα, το οποίο είναι μία έδρα για κάθε 2% που λαμβάνει.

Τέλος, εκφράζει την απογοήτευσή του γιατί δεν προβλέπεται τίποτα για την ψήφο των αποδήμων.

newsbomb

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα