Brexit και Μνημόνιο στην ατζέντα Τσακαλώτου - Γκάμπριελ

Χωρίς να προβούν σε δηλώσεις, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με τον κύριο Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Ζ. Γκάμπριελ είχε μία δεκάλεπτη συνάντηση «κεκλεισμένων των θυρών» μόνος με τον κύριο Τσακαλώτο. Στη συνέχεια και για πάνω από μία ώρα, οι περίπου πέντε βουλευτές του Γερμανικού Κοινοβουλίου ρωτούσαν πολλά για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, αλλά και τη γνώμη του για τις επιπτώσεις του δημοψηφίσματος για το Brexit. Ο κύριος Τσακαλώτος φέρεται να είπε πως πρέπει να υπάρξει από κοινού αντιμετώπιση των συνεπειών στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν ετέθη στη συνάντηση αυτή το θέμα του ελληνικού χρέους.

Η συνάντηση ξεκίνησε με ολιγόλεπτη καθυστέρηση, ενώ η πολυπληθής αποστολή που συνόδευε τον Γερμανό Αντικαγκελάριο «στριμώχτηκε» στα δύο από τα τρία ασανσέρ που λειτουργούσαν (το τρίτο είχε βγει εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης ενώ ένα τέταρτο είναι πολύ μικρό και χωρά μόνον δύο άτομα) για να ανέβει στον 6ο όροφο του υπουργείου.

Εκεί, σε αντίθεση με άλλες φορές, υπήρχε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών που υποδέχθηκε τους ξένους επισήμους για να τους κατευθύνει από τα ασανσέρ προς το γραφείο του κυρίου Τσακαλώτου. Για πρώτη φορά μάλιστα ο κύριος Τσακαλώτος βγήκε έξω από το γραφείο του για να υποδεχθεί τους ξένους επισήμους πριν μπουν στο γραφείο του, κάτι που δεν είχε πράξει στις τελευταίες συναντήσεις που είχε δεχθεί από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον πρόεδρο του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ, τους οποίους ανέμενε να μπουν στο γραφείο του –με κίνδυνο όμως και να χάσουν τον δρόμο.

Μετά από την μιάμισης ώρας συνάντηση, η αποστολή των Γερμανών έσπευσε να φύγει χωρίς να γίνουν δηλώσεις, κατεβαίνοντας από τις σκάλες τους έξι ορόφους μέχρι το ισόγειο. Ως αιτία αναφέρεται ότι ήδη είχαν αργήσει και δεν μπορούσαν να χάσουν άλλο χρόνο για δηλώσεις και για να αποφύγουν την ταλαιπωρία να «στριμωχτούν» στα ασανσέρ που θα τους κατέβαζαν.


protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα