Κατατέθηκαν στη Βουλή οι νομοτεχνικές βελτιώσεις για την Cosco

Με την κατάθεση νομοτεχνικών βελτιώσεων από τον κ. Θοδωρή Δρίτσα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ξαφνική εμπλοκή στο ζήτημα της παραχώρησης του ΟΛΠ ξεκίνησε η διακοπείσα συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Οι αλλαγές αφορούν τα άρθρα 5,6,9 και 12 του κυρωτικού νόμου αλλά και τα: 14,15 και 19 του συνολικού νομοσχεδίου.

Μετά την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, το Μέγαρο Μαξίμου προσέφερε κάλυψη στον κ. Δρίτσα διαρρέοντας ότι δεν υπάρχει θέμα αντικατάστασής του.

«Όπως ξεκαθάρισε και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο θόρυβος που έχει ξεσηκωθεί γύρω από το θέμα της κύρωσης της σύμβασης με τη COCSO, είναι επί ουσιαστικά ανύπαρκτου ζητήματος» ανέφερε σε γραπτή της δήλωση για το θέμα της κύρωσης της σύμβασης με τη Cosco η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησε ως όφειλε στις απαιτούμενες βελτιώσεις, προκειμένου να είναι νομοτεχνικά άρτιες οι διατυπώσεις του κυρωτικού νόμου» πρόσθεσε στη δήλωσή της η Όλγα Γεροβασίλη και κατέληξε: «Οι υπερβολικές αντιδράσεις καθώς και η απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του ζητήματος, την παραμονή του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Κίνα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Το θέμα έχει ήδη διευκρινιστεί πλήρως και η σύμβαση θα κυρωθεί κανονικά».

Δρίτσας: Άβολες μας ήταν πάντα οι καρέκλες της εξουσίας
«Άβολες μας ήταν πάντα οι καρέκλες της εξουσίας» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας μετά την επανέναρξη της διακοπείσας συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την Cosco.

«Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη γι' αυτό αλλά ήταν και μια πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας της κυβερνήσεως στο πλαίσιο όλα τα σχέδια νόμου να τα ελέγχει και να παρεμβαίνει στο πλαίσιο της καλής νομοθέτησης» είπε ο κ. Δρίτσας εξηγώντας τις αλλαγές στο νομοθέτημα που παρουσίασε η κυβέρνηση σε σχέση με το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Cosco.

«Δεν ήταν μια εξαίρεση» συνέχισε ο υπουργός Ναυτιλίας και τόνισε: «Αυτό μεταφέρθηκε ως είδηση ότι ο Δρίτσας αδειάζει το Μαξίμου».

Εκφράζοντας την αντίδρασή του στην κριτική ότι οι αλλαγές έγιναν από τον ίδιο ή τις διαρροές ότι ο ίδιος ο κ. Δρίτσας έδειξε τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης σαν υπεύθυνο για τις αλλαγές που δεν έχουν την έγκριση των Κινέζων ο κ. Δρίτσας τόνισε: «Να αντισταθεί η αίθουσα σε αυτή την αθλιότητα. Μην ανέχεστε αυτή την αγυρτεία, απ' όπου κι αν εκδηλώνεται» και εξαπέλυσε τη γνωστή επίθεση στα Μέσα Ενημέρωσης.


«Σεβόμαστε τον παραχωρησιούχο και τη φίλη Κίνα»
«Γεννήθηκε ένα μείζον ζήτημα κυριολεκτικά εκ του μη όντος» υποστήριξε ο κ. Δρίτσας από το βήμα της Βουλής και απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ζήτησε να εξετάσουν πιο προσεκτικά τα κείμενα. «Φυσικά σεβόμαστε και τον παραχωρησιούχο, σεβόμαστε και τη φίλη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και δεν έχουμε καμιά αντίρρηση να εξαντλήσουμε όλη την καλή πίστη για να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία ότι η κυβέρνησή μας δεν είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει διεθνώς».

«Προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις για την υπέρβαση κάθε επιφύλαξης» είπε ο κ. Δρίτσας εξηγώντας τι μεσολάβησε την ώρα που η συνεδρίαση είχε διακοπεί.

«Εμείς εξαντλήσαμε την προσπάθεια» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Κατά την άποψη που εξέφρασε ο Θοδωρής Δίτσας για το θέμα της Cosco «δεν υπήρχε κανένας λόγος να δημιουργηθεί όλη αυτή η αντίδραση και όλη αυτή η αναταραχή».

«Οι δικες μας παρεμβάσεις συνέτειναν στην καλή νομοθέτηση που εξυπηρετούν όλους, αλλιώς στο μέλλον μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερες τριβές» υποστήριξε και εις ό,τι αφορά τις βελτιώσεις που παρουσίασε στη Βουλή είπε ο κ. Δρίτσας: «Οι νομοτεχνικές βελτιώσεις μπροούν πραγματικά να βελτιωθούν, να δοκιμαστούν και στην πράξη και να αξιολογηθούν».

protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα