Γεροβασίλη για Cosco: Η σύμβαση θα κυρωθεί κανονικά

Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα παρείχε με δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Η κα Γεροβασίλη επικαλούμενη όσα είπε στην Βουλή νωρίτερα ο υπουργός δήλωσε:

«Όπως ξεκαθάρισε και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο θόρυβος που έχει ξεσηκωθεί γύρω από το θέμα της κύρωσης της σύμβασης με τη COCSO, είναι επι ουσιαστικά ανύπαρκτου ζητήματος. Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησε ως όφειλε στις απαιτούμενες βελτιώσεις, προκειμένου να είναι νομοτεχνικά άρτιες οι διατυπώσεις του κυρωτικού νόμου.

Οι υπερβολικές αντιδράσεις καθώς και η απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του ζητήματος, την παραμονή του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Κίνα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Το θέμα έχει ήδη διευκρινιστεί πλήρως και η σύμβαση θα κυρωθεί κανονικά».

Την ίδια ώρα, ως «παντελώς αναληθείς» χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τις πληροροφορίες που έχουν δει το φως το δημοσιότητας για δήθεν διάβημα διαμαρτυρίας του Κινέζου πρέσβη προς το υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με το ζήτημα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ στην COSCO.  «Από κινεζικής πλευράς ουδέν διάβημα διαμαρτυρίας έχει πραγματοποιηθεί», επισημαίνει,



newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα