Στην Αθήνα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας

Με τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας και αντικαγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, θα έχει συνάντηση ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στις 13:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα, στις 12:00, τον Γερμανό αντικαγκελάριο θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Γκάμπριελ, θα έχει σειρά συναντήσεων με το οικονομικό επιτελείο και παράγοντες της ενεργειακής αγοράς, ενώ την Παρασκευή θα συμμετάσχει στο Ενεργειακό Συνέδριο που συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Οικονομίας, Ανάπτυξη και το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας.

Αναλυτικά, την Πέμπτη ο κ. Γκάμπριελ θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό Αλέξη Χαρίτση.

Στη συνέχεια ο κ. Γκάμπριελ θα συναντηθεί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, ενώ θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση των Ελλήνων υπουργών, Πάνου Σκουρλέτη και Γιώργου Σταθάκη και του αντικαγκελάριου με στελέχη γερμανικών επιχειρήσεων και εκπροσώπους ελληνικών θεσμικών φορέων ενέργειας.

Επιπλέον, την Παρασκευή 1η Ιουλίου οι κύριοι Σταθάκης και Γκάμπριελ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης και ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, θα συμμετάσχουν στο Ενεργειακό Συνέδριο που συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας, σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα υπογραφεί η Κοινή Διακήρυξη Προθέσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μεταξύ των κ.κ. Σκουρλέτη και Γκάμπριελ.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα