Καμμένος: Είμαστε έτοιμοι για παραγωγή καλάσνικοφ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να κλείσει η κρατική αμυντική βιομηχανία όσο υπάρχει αυτή η Κυβέρνηση, έδωσε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας έτοιμος για παραγωγή καλάσνικοφ όταν αρθεί το εμπάργκο με τη Ρωσία.

«Στην ΕΒΟ στο Αίγιο, όταν τελειώσει το εμπάργκο με τη Ρωσία, θα έχουμε συμπαραγωγή των καλάσνικοφ τα οποία θα είναι και πιστοποιημένα από το ΝΑΤΟ, καθώς θα παράγονται σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε ότι «στα ΕΑΣ έχουμε ενεργοποίηση συμφωνιών με την Ινδία για τα Άρτεμις και η ΕΑΒ επεκτείνει τις συνεργασίες της με την Ντασό και τον Λόκχιντ Μάρτιν, ενώ εξετάζει συνεργασίες με την Αίγυπτο».

Κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κύρωση συμβάσεων με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στη προσφυγικό, λέγοντας ότι «έχουν σταματήσει οι ροές από την ώρα που υπεγράφη η συμφωνία και υλοποιείται ο σχεδιασμός». Αυτό βέβαια, τόνισε, έχει να κάνει και με την άλλη πλευρά, την Τουρκία. Όπως είπε, από τους 8.000 πρόσφυγες που είχαμε κάθε μέρα σήμερα έχουμε μηδενικό αριθμό, την ώρα που στην πλευρά νότια της Ιταλίας καθημερινά έχουμε νεκρούς και ναυάγια.

antenna

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα