Μετά τον Καμμένο και ο Βούτσης συμφωνεί για την αντισυνταγματικότητα του ΦΠΑ στα νησιά

Μετά τον Πάνο Καμμένο και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, χαρακτηρίζει ως "οριακά αντισυνταγματική" την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

«Η νησιωτικότητα είναι και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων» επισήμανε ο κ. Βούτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε «μας είχε συνταράξει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η επιμονή των δανειστών για να ανέβει ειδικά ο ΦΠΑ στα νησιά».

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη ο Πάνος Κάμμενος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σύρο, είχε δηλώσει ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική και αντισυνταγματική.

Ο κ.Βούτσης πρόσθεσε: «Εγώ δεν θα το έλεγα όπως το είπε ο Πάνος Καμμένος, όμως το μέτρο είναι πολύ προβληματικό. Μας είχε σοκάρει πέρυσι το καλοκαίρι που το διαπραγματευόμασταν, η επιμονή των εταίρων να επιβληθεί. Φαινόταν ότι είχε στοιχεία ανταγωνιστικότητας», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμη πως «τώρα μπαίνουμε σε έναν κύκλο διακυβέρνησης. Κλείνει ο κύκλος της διαπραγμάτευσης. Τώρα δοκιμάζεται η Αριστερά στην Ελλάδα».

«Δεν προβλέπω κανενός είδους σύγκλιση η διεύρυνση με άλλα κόμματα» είπε ο κ. Βούτσης προσθέτοντας «μόνοι μας ψηφίσαμε και πήραμε όλο το κόστος, ουδείς πρόσθεσε την ψήφο του, αν και δεν τη ζητήσαμε κιόλας».

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα