Βροχή τα νομοσχέδια το καλοκαίρι για κινητικότητα, υγεία, παιδεία

Αντεπίθεση σχεδιάζει η κυβέρνηση μετά το κλείσιμο του κύκλου της αύξηση των φόρων, της μείωσης των συντάξεων και γενικότερα του λογαριασμού των 5,4 δισ. ευρώ. Με το κλείσιμο του κεφαλαίου της αξιολόγησης στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, η κυβέρνηση σχεδιάζει αντεπίθεση με 10 νομοσχέδια που θα προωθηθούν στη Βουλή το καλοκαίρι.

Ομως, δεν θα συζητηθούν στα θερινά τμήματα, αλλά στην Ολομέλεια, γιατί η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι ώστε να συζητηθούν και ψηφιστούν οι κυβερνητικές νομοθετικές παρεμβάσεις. Πρόκειται για πολύ σημαντικά νομοθετήματα και η αρχή θα γίνει από το νέο αναπτυξιακό νόμο που θα καταθέσει ο Γιώργος Σταθάκης τις επόμενες ημέρες (βρίσκεται στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης).

Η δεύτερη παρέμβαση θα περιλαμβάνει αλλαγές στην υγεία με νομοσχέδιο που αφορά πρωτίστως στην πρωτοβάθμια φροντίδα.


Επίσης, τον Ιούνιο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης πρόκειται να καταθέσει σχέδιο νόμου που θα ρυθμίζει διατάξεις για την κινητικότητα των δημόσιων υπαλλήλων.

Αλλο ένα νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση θα καταθέσει και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.


Επίσης τον επόμενο μήνα στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η κατάθεση και ψήφιση του σχεδίου νόμου για τη μεταρρύθμιση στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον «νέο Καλλικράτη».

Η καλοκαιρινή βροχή των νομοσχεδίων περιλαμβάνει την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, το οποίο έχει στοιχειώσει στα συρτάρια των τεχνικών κλιμακίων του κουαρτέτου.


Επίσης θα προωθηθεί το στοιχειωμένο νομοσχέδιο για τις αδήλωτες καταθέσεις. Σε αυτό τα τεχνικά κλιμάκια διαφωνούν με τα κίνητρα που προβλέπονται για να δηλωθεί το ¨μαύρο χρήμα¨.

Ερχεται επίσης, ενδεχομένως πολύ γρήγορα, αμέσως μετά τον αναπτυξιακό νόμο, το σχέδιο νόμου που καθιστά υποχρεωτικές τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.


Ακολουθούν νομοσχέδια για τις δημόσιες συμβάσεις, καθώς και για την παιδεία.

Τέλος, είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν και τα θέματα του εκλογικού νόμου και της αναθεώρησης του Συντάγματος.

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα