Reuters: Οι Έλληνες φοβούνται ότι οι μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν στον γκρεμό

Πληγμένοι από χρόνια λιτότητας, οι Έλληνες πολίτες φοβούνται ότι οι νέες μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν τη χώρα περαιτέρω στον γκρεμό, επισημαίνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο του Reuters για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Έλληνες ξεκίνησαν 48ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στις μεταρρυθμίσεις του φορολογικού και συνταξιοδοτικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις για περισσότερα κεφάλαια από το πρόγραμμα διάσωσης που υπεγράφη πέρυσι.

Το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο στη χώρα, η ΓΣΕΕ, υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις, που αναμένεται να εγκριθούν από το κοινοβούλιο, αποτελούν «το τελευταίο καρφί στο φέρετρο» για εργαζομένους και συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν θυσιαστεί τα τελευταία έξι χρόνια λιτότητας.

Αξιωματούχος της ΓΣΕΕ δήλωσε για τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα: «Προσπαθούν να αποδείξουν στο Eurogroup ότι είναι καλοί μαθητές, όμως καταστρέφουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας».

Επιπλέον, το δημοσίευμα γράφει ότι η Αθήνα ελπίζει τα μέτρα να έχουν ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή, με αποτέλεσμα να μπορέσουν να πείσουν τους δανειστές να εγκρίνουν την αποδέσμευση της δόσης 5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα