Τσίπρας: Οι κύριες συντάξεις δεν πρόκειται να μειωθούν ούτε ένα ευρώ

Με το νέο ασφαλιστικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση, οι κύριες συντάξεις  δεν πρόκειται να μειωθούν ούτε ένα ευρώ σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε,  το 61% των φορολογούμενων θα πληρώνουν μικρότερο φόρο.

Το 98% των φορολογουμένων θα έχουν είτε μικρή επιβάρυνση είτε μείωση φόρου είπε ο Α. Τσίπρας

Πάνω από το 90% των αγροτών δεν θα υποστούν επιβαρύνσεις από το συνταξιοδοτικό φορολογικό. Χωρίς την ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε λίγα χρόνια η σύνταξη των αγροτών θα ήταν μηδενική, είπε ο πρωθυπουργός. Χωρίς την ασφαλιστική μεταρρύθμιση η βασική σύνταξη του αγρότη απο 172 ευρώ που είναι σήμερα θα γίνονταν 158 ευρώ εντός του 2016 και 0 ευρώ το 2017 είπε ο πρωθυπουργός,

Με τη δική μας πρόταση εξασφαλίζουμε τη βασική σύνταξη των 384 ευρώ και το ανταποδοτικό μέρος που στηρίζεται από καταβληθείσες εισφορές.

Αναγνωρίζω ότι η μεταρρύθμιση δεν είναι ευνοϊκή για όλους αλλά αυτοί που έχουν επιβάρυνση είναι όσοι διαθέτουν, υψηλά εισοδήματα, τόνισε και συμπλήρωσε ότι αυτό που καταφέρνουμε με αυτή τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είναι η βιωσιμότητα και κοινωνική δικαιοσύνη του ασφαλιστικού συστήματος. Σε τι κατάσταση θα βρισκόταν άραγε το ασφαλιστικό σύστημα αν γινόταν νόμοι του κράτους οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας; αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίθεση στη ΝΔ

Ο Πρωθυπουργός, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ δηλώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης τα παίζει όλα στη ρουλέτα ποντάροντας στο μαύρο, αλλά η μοίρα αυτών που τα παίζουν όλα τα χάνουν όλα». Η ΝΔ έκανε θεσμικό ατόπημα επιτιθέμενη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε, ενώ τα κόμματα της Κεντροαριστεράς σχολίασε ότι «έχουν το σύνδρομο της Στοκχόλμης, ταυτιζόμενα με τη ΝΔ».

«Η ηγεσία της ΝΔ επιλέγει να ακολουθήσει πιστά τα πεπραγμένα της περιόδου Σαμαρά. Άγεται και φέρεται καθ΄ υπόδειξη της διαπλοκής» συμπλήρωσε.

 

topontiki

 

Δείτε επίσης:

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα