Ψηφίζεται την Κυριακή το ασφαλιστικό με φόντο το Eurogroup

Με ψηφισμένο το ασφαλιστικό και το φορολογικό θα πάει στο Eurogroup της Δευτέρας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς η διαδικασία επισπεύσθηκε και το νομοσχέδιο εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής και το βράδυ της Κυριακής θα γίνει η ψηφοφορία.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την ψήφιση του νομοσχεδίου την επόμενη εβδομάδα αλλά με πρότασή της η κυβέρνηση εισηγήθηκε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί ως την Κυριακή, πρόταση που εγκρίθηκε από τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Η συζήτηση του σχεδίου νόμου θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου και θα συνεχιστεί έως τα μεσάνυχτα και θα επαναληφθεί στις 10.00 το πρωί της Κυριακής έως τις 10.00 το βράδυ.

Η ψήφιση του νόμου δεν αποτελεί «προαπαιτούμενο», αλλά «εργαλείο» το οποίο ενισχύει τη θέση των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης στο επικείμενο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υπογραμμίζοντας πως «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αποτελεί την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό μέσα στις παρούσες συνθήκες».

Ο κ. Βούτσης, διαβεβαίωσε ότι δεν απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία για την ψήφιση του συνολικού πακέτου της συμφωνίας, και τόνισε η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί να έρθει προς ψήφιση πακέτο προληπτικών μέτρων έως το 2018.

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα