Τσίπρας: Ατενίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Ελλάδα αφήνει πίσω τα δύσκολα και περνάει σε μία καινούρια εποχή, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη φρεγάτα Αδρίας του Πολεμικού Ναυτικού.

«Γιορτάζουμε σήμερα το Πάσχα που σηματοδοτεί και το πέρασμα σε μια καινούργια εποχή, με ελπίδα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα και με αισιοδοξία αλλά και όραμα ατενίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τον λαό, πάντοτε υπερασπιζόμενοι αξίες» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Όσον αφορά το προσφυγικό, υποστήριξε ότι «υπερασπιστήκαμε την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό σε μια εποχή που η Ευρώπη, μήτρα αυτών των ιδεών, δείχνει να τις ξεχνά».

«Χρόνια πολλά σ' όλους και σ' όλες. Καλή δύναμη και αισιοδοξία για τα καλύτερα που έρχονται» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος συνόδευε τον Πρωθυπουργό, ευχαρίστησε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς «παρ' όλη την πίεση που δέχτηκαν και δέχονται από την οικονομική κρίση, με βαθιές περικοπές, συνεχίζουν να έχουν υψηλό ηθικό, προασπιζόμενοι την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

«Η παρουσία του Πρωθυπουργού σήμερα στη φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ, με τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, στέλνει ένα μήνυμα προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, ότι είμαστε όλοι δίπλα τους» πρόσθεσε ο υπουργός.

Όπως επισήμανε στη συνέχεια, σε εποχές που δεχόμαστε την τουρκική προκλητικότητα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν σε κάθε πρόκληση, διαφυλάττουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα.

«Ζητούμε από όλους να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, να σεβαστούν τα σύνορα και να ξέρουν ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι διατεθειμένες να υποχωρήσουν ούτε ένα χιλιοστό στο ελληνικό έδαφος, στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στους ελληνικούς αιθέρες» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

 

usay

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα