Συνεχίζεται η κόντρα. Γιαννόπουλος: Δεν παραιτούμαι για τα καπρίτσια του Πολάκη

«Λάδι στη φωτιά» της κόντρας του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλος Πολάκης, ρίχνει με δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιος Γιαννόπουλος,  ο οποίος παύθηκε από τη θέση του προέδρου του ΚΕΛΠΝΟ από το υπουργείο Υγείας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε χαρακτηριστικά: «Μετά την τελευταία τροπή στα γεγονότα ενημερώνω ότι δεν θα παραιτηθώ. Δεν θέτω την προσωπική, πολιτική και πανεπιστημιακή μου πορεία υπό τα καπρίτσια του αναπληρωτή υπουργού υγείας κυρίου Πολάκη. Δυστυχώς αυτές είναι πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές»

«Δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξω σε παρανομίες τις οποίες ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός υγείας έχει εμμέσως παραδεχθεί κάνοντας λόγο για «πολιτικές αποφάσεις» στους διορισμούς γιατρών στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Η θέση που έχω είναι επιστημονική, άμισθη και η παραμονή μου σε αυτήν έχει στοιχεία ηθικής και νομικής τάξης».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας δημοσιοποίησε την απόφαση για παύση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάση Γιαννόπουλου, λόγω των «προκλητικών» -όπως τις χαρακτηρίζει- δηλώσεών του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

"Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου που με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε (και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το Υπουργείο μελών του ΔΣ) να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους, ανακοινώνεται  η παύση του κ. Γιαννόπουλου από τη θέση του προέδρου και  η αντικατάσταση του από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτή και επί πολλά έτη πρόεδρο των Ελλήνων «Γιατρών του Κόσμου»  ο οποίος από το 2007 διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας»."

Τι είχε προηγηθεί στον πόλεμο Πολάκη-ΚΕΕΛΠΝΟ

Υπενθυμίζεται ότι ο πόλεμος είχε φουντώσει μετά τη συνεδρίαση του δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο δεν έλαβε απόφαση να υιοθετήσει την τροποποιημένη -από τον αναπληρωτή υπουργό- λίστα επιτυχόντων που αφορούσε τον διορισμό 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο κ. Πολάκης με ανάρτησή του στο facebook είχε καλέσει το δ.σ. να παραιτηθεί, ξεκαθαρίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα παυθούν.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννόπουλος είχε κάνει λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις: «Πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο ότι ο αναπληρωτής υπουργός, ζήτησε τις παραιτήσεις μας. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν, να ζητούνται οι παραιτήσεις ενός συμβουλίου μεγάλου οργανισμού μέσα από αναρτήσεις στο διαδίκτυο».

Το υπουργείο Υγείας είχε απαντήσει πως «μετά τη διαπιστωθείσα σωρεία παρατυπιών στη μοριοδότηση 88 υποψηφίων γιατρών και εν συνεχεία τις διαβεβαιώσεις του ΔΣ προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την άμεση και με διαφάνεια ολοκλήρωση του διαγωνισμού από την επιτροπή αξιολόγησης, όχι μόνο δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις, αλλά αμφισβητήθηκε ευθέως η ανάγκη εφαρμογής κριτηρίων ΑΣΕΠ στην προκήρυξη». Παράλληλα, είχε κάνει λόγο για «παρελθόν αδιαφανών προσλήψεων και πελατειακών μηχανισμών» στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα