Συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ: Ενεργοποιήθηκαν οι Δυνάμεις Ταχείας Αντίδρασης

Με μια κίνηση υψηλού συμβολισμού κλιμάκωσε η Αθήνα τις δικές της αντιδράσεις στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Αιφνιδιαστικά νωρίς το πρωί διατάχθηκε η ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης “Δ” του βορείου τομέα και ταυτόχρονα της αεράμυνας στην περιοχή της Χίου και των Οινουσσών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας, η οποία σύμφωνα όμως με στρατιωτικές πηγές συνδέεται με την τουρκική δραστηριότητα των τελευταίων 24ωρων με τις απανωτές υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες αλλά και τη  Λέσβο.

Στη στρατιωτική άσκηση, με την ονομασία «Καταιγίδα», η οποία θα λάβει χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης, αλλά και στο Αιγαίο, συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.

Την άσκηση θα παρακολουθήσουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 θα επιθεωρήσει καταρχήν τις δραστηριότητες επιχειρησιακής ετοιμότητας που θα διεξαχθούν στη βόρεια Ελλάδα και εν συνεχεία στο πεδίο της νησιωτικής χώρας.

Σημειώνεται οτι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ενεργοποιείται η Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης “Δ”.

Το ΓΕΕΘΑ πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι :

“Στο πλαίσιο άσκησης ετοιμότητας, πρωινές ώρες της Πέμπτης 14 Απριλίου 2016, διετάχθη ενεργοποίηση τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης “Δ” βορείου τομέα καθώς και αεράμυνας περιοχής Χίου-Οινουσσών”.

Η άσκηση βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ στην περιοχή της Χίου έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του ένα τουρκικό ελικόπτερο.

Οι προκλήσεις των Τούρκων έχουν προκαλέσει συναγερμό στην Αθήνα και οι εκτιμήσεις δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες σ΄ ότι αφορά τις προθέσεις της Άγκυρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα