Σε εξέλιξη η σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα Μουζάλα - Απουσιάζει ο Καμμένος

Συνεργασία έχει αυτήν την ώρα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με μέλη της κυβέρνησης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που έχουν προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Παιδείας Ν. Φίλης, Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης, ο πρόεδρος της Βουλής Ι.Βούτσης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Αναφερόμενος στο περιστατικό με το πέρασμα προσφύγων στα εδάφη της ΠΓΔΜ την Δευτέρα, ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε αυτή την ιστορία». Όπως εξήγησε, «το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη δεν μετακινούνται γιατί προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα».

«Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη -το χαρτί του τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Μουζάλας.

Λίγο αργότερα, έσπευσε να ζητήσει συγνώμη.«Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα», παραδέχθηκε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στον Αθήνα 9.84. «Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα», πρόσθεσε.

Ο Πάνος Καμμένος που δεν μετέχει στη σύσκεψη ζήτησε χθες και σήμερα την παραίτηση του υπουργού.

Ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega υπογράμμισε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν γκάφες και όταν γίνονται πληρώνονται. «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πηγαίνει στη Σύνοδο και να έχουμε τέτοιες δηλώσεις που είναι επιζήμιες» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει μιλήσει λανθασμένα στο παρελθόν και για 150.000 πρόσφυγες που θα φτάσουν στην Ελλάδα και για ενσωμάτωσή τους στον πληθυσμό της χώρας.

Ο υπουργός Άμυνας, όπως ο ίδιος ανέφερε, μίλησε με τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν είχε δει το επίμαχο βίντεο και επιφυλάχθηκε, ώστε να ενημερωθεί και να υπάρξει νέα επικοινωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Μάλιστα, τόνισε ότι όταν βγήκε η σχετική ανακοίνωση κάλυψης του κ. Μουζάλα από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός δεν είχε γνώση του θέματος.

Ο Π. Καμμένος δήλωσε πως επικοινώνησε και με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, στην οποία ανέφερε ότι δεν τον καλύπτει η ανακοίνωση περί λάθους και συμφώνησαν να περιμένουν την επόμενη κίνηση του κ. Μουζάλα προτού υπάρξει νέα επικοινωνία.

Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε πως έχει συγκαλέσει για αύριο το πρωί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπου θα τεθεί και το θέμα και έφερε ως παράδειγμα τις παραιτήσεις που έχουν υποβάλει κατά διαστήματα στελέχη του κόμματός του, όπως ο Π. Σγουρίδης και ο Δ. Καμμένος για ήσσονος σημασίας θέματα, όπως ανέφερε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα