Καμμένος: Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό μετά τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια, «Μακεδονία».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο Mega, επισήμανε ότι ο κ. Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί και πρόσθεσε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα συγκάλεσε αύριο το πρωί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

«Ο κ. Μουζάλας οφείλει ο ίδιος αφού αναγνώρισε το λάθος και τη γκάφα του και ζήτησε και συγγνώμη, να υποβάλει και την παραίτησή του», σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα.

«Οι σχέσεις μου με την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα είναι ειλικρινής και γίνονται απευθείας. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό διότι δίνει τη δυνατότητα, παρότι ο κ. Μουζάλας, ζήτησε συγνώμη, είπε ότι έκανε γκάφα και ούτω καθεξής, να χρησιμοποιηθεί από την προπαγάνδα των Σκοπίων, απέναντι σε μία απόφαση που έχει ληφθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι όλους του πολιτικούς αρχηγούς το 53'. Είναι Εθνικό το θέμα. Εμείς στηρίξαμε την κυβέρνηση και σε δύσκολες στιγμές, ανθρώπους που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μόνοι τους παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση», σχολίασε αρχικά ο κ. Καμμένος στον Real Fm 97,8 και συνέχισε:

«Πιστεύω ότι ο κ. Μουζάλας οφείλει ο ίδιος αφού αναγνώρισε το λάθος και τη γκάφα του και ζήτησε και συγγνώμη, να υποβάλει και την παραίτησή του για να μην υπάρχει θέμα. Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάει ισχυρός στη Σύνοδο Κορυφής και πρέπει να υπάρχει απόλυτη συνοχή από τη μεριά της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συνέχισε λέγοντας ότι «εγώ ζήτησα από τον ίδιο τον κ. Μουζάλα να παραιτηθεί. Ο κ. Μουζάλας οφείλει να πάρει την απόφαση και να διευκολύνει την κυβέρνηση. Στην πολιτική και στη ζωή τα λάθη πληρώνονται. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να κυκλοφορεί ένα βίντεο με έναν Έλληνα υπουργό να λέει τα Σκόπια, Μακεδονία. Εμείς δεν μπορούμε να το σηκώσουμε. Τελείωσε το θέμα αυτό, πρέπει να τελειώνει, έχουμε σοβαρότερα θέματα».

Μήνυμα συσπείρωσης έστειλε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η αναταραχή για το λάθος του Μουζάλα είναι υπερβολική».

«Τώρα είναι η ώρα συσπείρωσης και μάχης για το Προσφυγικό και την Οικονομία. Όχι για παραιτήσεις. Η αναταραχή για το λάθος του Μουζάλα, είναι υπερβολική».

 

«Ο κ. Μουζάλας ο ίδιος οφείλει να παραιτηθεί», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Ο κ. Μουζάλας ο ίδιος οφείλει να παραιτηθεί. Έχοντας παραδεχθεί ότι έκανε σφάλμα, οφείλει να παραιτηθεί. Στην πολιτική και στη ζωή όσοι κάνουν γκάφα τις πληρώνουν. Όποιος κάνει λάθος, το πληρώνει και τελειώνει», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στο Mega.

«Η κυβέρνηση ποτέ δεν αδυνατίζει όταν είμαστε ειλικρινής και όταν όλοι σεβόμαστε κάποιες αρχές. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, προκειμένου να στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση, πολλές φορές, πήραμε αποφάσεις σκληρές για εμάς», είπε ακόμα.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα να χτυπήσουν την κυβερνητική συνοχή. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω αυτή τη στιγμή στηρίζοντας έναν υπουργό ο οποίος έχει κάνει αυτό το έγκλημα. Δεν μπορεί ο κ. Μουζάλας να συνεχίσει να είναι υπουργός Αυτής της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας πρόσθεσε ότι ο κ. Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί και ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν γκάφες και όταν γίνονται πληρώνονται. «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πηγαίνει στη Σύνοδο και να έχουμε τέτοιες δηλώσεις που είναι επιζήμιες», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής έχει μιλήσει λανθασμένα στο παρελθόν και για 150.000 πρόσφυγες που θα φτάσουν στην Ελλάδα και για ενσωμάτωσή τους στον πληθυσμό της χώρας.

Όπως αποκάλυψε μίλησε χθες με τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν είχε δει το επίμαχο βίντεο, και επιφυλάχθηκε ώστε να ενημερωθεί και να υπάρξει νέα επικοινωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Αφήνοντας να εννοηθεί πως ο κ. Μουζάλας ενδέχεται να παραιτηθεί σήμερα.

«Τα πράγματα είναι απλά. Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Στην κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Μουζάλας, δεν έχει την εμπιστοσύνη μας. Χωρίς τέτοιους σοβαρούς λόγους, το έκανε και ο Παναγιώτης ο Σγουρίδης, και ο Δημήτρης ο Καμμένος, το έκανε κ

Κάλυψη από Μαξίμου

«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ". Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή» ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι.

Διπλή συγγνώμη από Μουζάλα

Μιλώντας αργά το βράδυ της Τρίτης στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984 ο Γιάννης Μουζάλας ζήτησε συγγνώμη για την επίμαχη αναφορά.

«Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αργότερα, σε νέα δήλωσή του, ο Γιάννης Μουζάλας ζητησε ξανά συγγνώμη, λέγοντας ότι η αναφορά του δεν ανταποκρίνεται στη στάση του:

και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα: «Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά  τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ».

Παραίτηση Μουζάλα ζήτησε ο Καμμένος μέσω Twitter

"Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του", ανέφερε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά την αναφορά του Γ.Μουζάλα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα