Τηλεοπτικές άδειες live: Μεγάλη αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης

Τηλεοπτικές άδειες. Ένα ακόμη "αγκάθι" για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την στιγμή που το "μέτωπο" του ασφαλιστικού είναι ακόμη ανοιχτό και η πρώτη αξιολόγηση καθυστερεί. Απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής, θα συζητηθεί η τροπολογία της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (10.02.2016) μετά τις... "βόμβες" του Νίκου Παππά για μόνο τέσσερα κανάλια και μάλιστα ανεξαρτήτως περιεχομένου.


Οι αντιδράσεις είναι σφοδρές. Τόσο με την αντιπολίτευση, αφού για μία ακόμη φορά κάθε έννοια συναίνεσης έχει πάει... περίπατο, όσο και με τους ίδιους τους... άμεσα ενδιαφερόμενους για το ζήτημα. Δηλαδή την Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών.

Με τους εκπροσώπους της συναντήθηκε σήμερα ο Νίκος Παππάς, χωρίς να υπάρχει καμία σύγκληση απόψεων, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και μία... αξιοσημείωτη απόφαση της ΕΣΗΕΑ. Η απόφαση είναι να "σωπάσουν" τα ΜΜΕ την ώρα που στην Βουλή θα κρίνεται το μέλλον τους, αφού θα γίνει στάση εργασίας στα ιδιωτικά κανάλια, την ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως "η κυβέρνηση κινείται πάνω από το Σύνταγμα και κάτω από το τραπέζι", ενώ η Κομισιόν διαμηνύει πως αποτελεί "μνημονιακή υποχρέωση η συγκέντρωση εσόδων από τις τηλεοπτικές άδειες".

22:27  Στο βήμα ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης

22:19  Ποιητικός... επίλογος από τον Σταύρο Θεοδωράκη

"Είστε το παλιό που σέρνεται πάνω σε καινούρια δεκανίκια. Αυτό δεν σας κάνει νέο", είπε κλείνοντας ο επικεφαλής του Ποταμιού.

22:16  Θεοδωράκης επικαλείται... Λαφαζάνη!

"Είναι φανερό ότι δεν έχετε σκοπό να βάλετε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Σας ενδιαφέρει η σύγκρουση με την διαπλοκή των άλλων", τόνισε ακόμη ο Σταύρος Θεοδωράκης και στην συνέχεια διάβασε μία σημερινή δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος... σφάζει με το βαμβάκι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες.


22:13  Επίθεση Θεοδωράκη σε Τσίπρα

"Είχατε πει κύριε Τσίπρα ένα χρόνο πριν ότι θα βγάλουμε 1,5 δισ. από την πάταξη του λαθρεμπορίου των καυσίμων και του καπνού. Που' ντο;", τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

22:07  Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την προαναγγελία από τον πρωθυπουργό, προ ολίγου στην Ολομέλεια, ότι εφόσον δεν κατατεθεί τέτοιο αίτημα από την αξιωματική αντιπολίτευση, θα το καταθέσει το κυβερνών κόμμα.

22:07  Τα παζάρια και ο... Τούρκος φίλος

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση πως σχεδιάζει να δώσει 4 άδειες για να ξεκινήσουν... παζάρια από τους 8 σταθμούς που έχουν τώρα άδεια, ενώ μέσα στο... παιχνίδι έβαλε και έναν "Τούρκο φίλο" όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφερόμενος φυσικά στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ενδφιαφέρον Τούρκου καναλάρχη για τις τηλεοπτικές άδειες...

22:00  Κλείσιμο με κάλεσμα για... ξέπλυμα από τον Νίκο Παππά

"Βάλτε πλάτη για να ξεπλύνουμε την ντροπή των τελευταίων 25 ετών", είπε κλείνοντας ο Νίκος Παππάς.

21:59  Παππάς: "Με... μέτρο οι ενστάσεις"

"Κάναμε αλλεπάλληλες υποχωρήσεις. Ισχυρίστηκαν οι της αντιπολίτευσης ότι θα σκοντάψει η πρότασή μας στην Ευρώπη. Να μην ελπίζετε σε δεύτερο σενάριο Βασικού Μετόχου. Ελπίζετε σε απαγοτευτικό από την Ευρώπη", τόνισε ακόμη ο υπουργός Επικρατείας, συμβουλεύοντας να υπάρχει... μέτρο με τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης για την έκθεση της Φλωρεντίας.

21:56  Νίκος Παππάς: "Είναι σαφές στον ελληνικό λαό ότι η ΝΔ δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός"

21:54  Παππάς: "Που είναι άπειρα τα κανάλια;"

"Σε ποια χώρα είναι άπειρα τα κανάλια ελεύθερη εκπομπής; Πουθενά δεν είναι άπειρα. Σας τα εξήγησε ο πρωθυπουργός", συμπλήρωσε ο Νίκος Παππάς.

21:52  Παππάς: "Είμαστε αποφασισμένοι για τον διαγωνισμό"

"Η κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που είναι αποφασισμένη να κάνει διαγωνισμό, παρόλο που υπονομεύετε την διαδικασία", συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας, εξαπολύοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατία

21:50  Παππάς: "Είναι σαφές ότι δεν θέλετε να γίνει διαγωνισμός"

21:49  Πυροβολεί η Ζωή! Αρχιερέας της διαπλοκής ο Τσίπρας!

21:49  Ένταση Παππάς - Βούλτεψη!

Με το... καλημέρα κόντρα, μετά την άνοδο του Νίκου Παππά στο βήμα της Βουλής.

Ο υπουργός Επικρατείας αναρωτήθηκε αν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ευχαριστημένη από το σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με την Σοφία Βούλτεψη να απαντά καταφατικά!

Στο σημείο αυτό ο Νίκος Παππάς ζήτησε αυτό να... καταγραφεί στα πρακτικά.

21:48  Στο βήμα ο Νίκος Παππάς

21:46  Κλείσιμο με... Γαλλική Επανάσταση!

21:44  Μητσοτάκης: Δημιουργείτε θεσμικό Grexit!

21:43  Μητσοτάκης: Μας κάνετε... Πολωνία!

"Νομοθετείτε μόνο με ΠΝΠ. Καταργείτε πλήρως το ΕΣΡ με σκοπό να έχετε τον έλεγχο. Ο δρόμος που επιλέγετε είναι ολισθηρός. Είναι βέβαιο ότι η διάταξη αυτή θα ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των Βρυξελλών. Αρκετά προβλήματα έχει η χώρα και το τελευταίο που χρειάζεται είναι να αντιμετωπίζεται όπως η Πολωνία".


21:41  Μητσοτάκης σε Τσίπρα: "Είστε πιο παλιό κι απ' το παλιό!"

21:40  Πόσο κάνει 24 διά 8;

Στην έκθεση του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως στην συγκεκριμένη υπάρχει διαίρεση του 24 διά του 8 με αποτέλεσμα το... δύο και όχι το τρία!


21:39  Μητσοτάκης: "Παρουσιάσατε ψευδή στοιχεία"

Μητσοτάκης: "Αναφερθήκατε στο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό τοπίο κύριε Τσίπρα. Αναφερθήκατε στο πόσα κανάλια λειτουργούν, όχι στις άδειες. Η αγορά επέβαλε αυτό τον αριθμό"

21:38  Μητσοτάκης: "Αν θέλετε πολυφωνία γιατί δίνετε μόνο 4 άδειες;"

"Δεν χρειάζεται να είναι κανείς συνταγματολόγος για να αντιληφθεί ότι το Σύνταγμα ρητά και κατηγορηματικά αναφέρεται στον έλεγχο του κράτους ο οποίος ασκείται αποκλειστικά από το ΕΣΡ.

Γιατί μόνο 4 άδειες; Αν θέλατε να προάγετε την πολυφωνία θα φανταζόμουν ότι θα θέλατε όσο το δυνατόν περισσότερες άδειες", συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

21:36  Μητσοτάκης: "Στόχος σας να γίνει ο Παππάς ο απόλυτος κυρίαρχος των ΜΜΕ"

"Κανείς δεν διαφωνεί ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Εσείς όμως κύριε πρωθυπουργέ έχετε ένα σκοπό. Θέλετε να καταστήσετε τον κύριο Παππά τον απόλυτο κυρίαρχο των ΜΜΕ. Αφού έχετε φροντίσει να αδρανοποιήσετε πλήρως το ΕΣΡ. Σας υπενθυμίζω κύριε πρωθυπουργέ τι σας είπα σε κατ' ιδίαν συνάντησή μας. Επιτρέψτε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, εκεί που ανήκουν κι εμείς θα ψηφίσουμε. Αυτό σας είπα", συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.


21:33  Μητσοτάκης: "Κύριε Τσίπρα είπατε ψέματα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες"!

"Το Σύνταγμα της χώρας παραβιάζεται κατάφωρα και οι ευθύνες σας είναι τεράστιες. Η κυβέρνησή σας έχει πει ψέματα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Μια κουβέντα για τις κινητοποιήσεις. Όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι απέναντί σας γιατί τους είπατε ψέματα. Σήμερα μπορείτε να μετακινηθείτε από το Μέγαρο Μαξίμου στη Βουλή και πίσω, αλλά στην κοινωνία δεν μπορείτε να βγείτε", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ.

21:31  Συλλυπητήρια και από τον πρόεδρο της ΝΔ

Εκφράζοντας την θλίψη του για τα θύματα από την τραγωδία με το ελικόπτερο στην Κίναρο τα ξημερώματα ξεκίνησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ομιλία του.

21:30  Μητσοτάκης: "Μην ανησυχείτε κύριε Τσίπρα"

Άμεση απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

"Μην ανησυχείτε κύριε Τσίπρα, έρχεται το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ


21:29  Σφοδρή επίθεση στο τέλος και "υπόσχεση" για ονομαστική ψηφοφορία!

"Η Βουλή σήμερα δεν έχει παρά να αποφασίσει ότι τα ψέματα τελειώσανε. Έχουμε μόνο μία επιλογή. Να τηρήσουμε το Σύνταγμα. Να βάλουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Η κυβέρνηση θα αναλάβει να προχωρήσει τον διαγωνισμό σε συνθήκες διαφάνειας. Κι επειδή βλέπω ότι πολύ μεγάλη φασαρία έχετε κάνει, αλλά μέχρι τώρα δεν έχετε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, σας λέω ότι αν δεν ζητήσετε εσείς θα ζητήσουμε εμείς. Γιατί η ιστορία πρέπει να καταγράψει ποιοι είναι υπέρ αυτής της συνταγματικής τομής και ποιοι όχι", τόνισε κλείνοντας ο πρωθυπουργός, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της κυβέρνησης.

21:24  Τσίπρας: Και πολλές είναι οι 4 άδειες! Ευρωπαϊκή Μπανανία δεν θα γίνουμε!

"Δεν ήρθαμε στην εξουσία για να παρακολουθούμε τις δικές σας δομές, αλλά για να τις αλλάξουμε. Έχουμε ξεκινήσει αυτό τον αγώνα. Ελέγχουμε τις λίστες των φοροφυγάδων, αυξάνουμε τα δημόσια έσοδα και σήμερα κάνουμε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα. Βάζουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ξεκινάμε τον διαγωνισμό για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Όσοι δεν ήθελαν τον διαγωνισμό μας έλεγαν να μη βάλουμε όριο. Ο λόγος προφανής. Αν κάναμε διαγωνισμό με απεριόριστο αριθμό δεν θα έβγαινε κανένα αποτέλεσμα. Θα ήταν σαν να πουλούσαμε πάγο στον Βόρειο Πόλο ή άμμο στην έρημο. Στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι ηλίθιοι που κάνουν διαγωνισμό με περιορισμούς κι εμείς θα ανακαλύψουμε τον τροχό; Ξέρετε πόσες είναι οι άδειες σε άλλες χώρες μα παρόμοιο πληθυσμό; Σε Πορτογαλία, Αυστρία, Τσεχία που έχουν παρόμοιο πληθυσμό οι άδειες είναι μόνο δύο. Στην Ισπανία που έχει πενταπλάσιο πληθυσμό έχουν πέντε. Στη Γαλλία που έχει έξι φορές μεγαλύτερο πληθυσμό είναι μόλις πέντε. Με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα οι τέσσερις είναι πολλές. Το καλοκαίρι λέγατε "Μένουμε Ευρώπη"..." είπε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας.


21:19  Τσίπρας: "Η ΝΔ παραβιάζει μια σαφή συνταγματική της υποχρέωση! Προκαλεί γέλιο!"

"Στόχος μας αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου ήταν να ορίσουμε συναινετικά τα μέλη του ΕΣΡ, στο οποίο είχαμε αποδώσει την αρμοδιότητα για την διεξαγωγή του διαγωνισμού. Στην αρχή σεβαστήκαμε το επιχείρημα της ΝΔ ότι πρέπει να ολοκληρώσει τις εσωκομματικές της διαδικασίες. Φρονώ ότι αυτό το επιχείρημα ήταν από κάποιους ειλικρινές. Μόλις όμως εξελέγη ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να παρακωλύσει, να εμποδίσει την εκλογή της ανεξάρτητης αρχής του συμβουλίου του ΕΣΡ. Αρχικά ειπώθηκε ότι θέλει περισσότερα μέλη. Δείξαμε καλή θέληση, αυξήσαμε τον αριθμό του συμβουλίου. Αργότερα είπε ότι έχει υπερεξουσίες ο υπουργός. Και πάλι αυτή την πρόφαση την ξεπεράσαμε εδώ στη Βουλή. Έγιναν τρεις απανωτές συνεδριάσεις. Και στις τρεις η ΝΔ μας είπε πως δεν πρόκειται να συναινέσουμε. Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα. Αρνείστε να συναινέσετε για την ανεξάρτητη αρχή, γιατί δεν επιθυμείται να γίνει διαγωνισμός. Είναι ένα είδος θεσμικής εκτροπής. Η συναίνεση δεν είναι μια πολιτική ευχή. Είναι συνταγματική επιταγή, αφού αλλιώς οδηγεί σε βραχυκύκλωμα των θεσμών. Η ΝΔ παραβιάζει μια σαφή συνταγματική της υποχρέωση. Ας μη γελιόμαστε. Όλοι γνωρίζουμε ότι κάποιοι παίζουν τα ρέστα τους ευελπιστώντας πως θα διακόψουν αυτή τη προσπάθεια εξυγίανσης που επιχειρούμε. Αντί να επιφέρουν αυτό το αποτέλεσμα σκορπούν το γέλιο. Αναμειγνύουν τις κινητοποιήσεις. Δεν τους πιστεύει κανείς. Νομίζουν ότι θα κάνουμε πίσω. Κάνουν τεράστιο λάθος", συνέχισε ο πρωθυπουργός, κρατώντας τους τόνους της κόντρας με την αντιπολίτευση ψηλά!


21:11  Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

"Πρέπει να μπει μια τάξη. Να αδειοδοτηθούν τα ΜΜΕ όπως συμβαίνει σε κάθε άλλη χώρα της ΕΕ. Βρισκόμαστε στο εξής παράδοξο: Έρχεστε όλοι εσείς που συγκρατήσατε το πλέγμα της διαπλοκής, που κάνατε πλάτες σε όλους αυτούς τόσα χρόνια και προσπαθείτε και τώρα να τους καλύψετε. Δεν φτάνει που κρύψατε τη λίστα Λαγκάρντ, δεν φτάνει που δεν ελέγχατε τα δάνεια επιχειρήσεων με αντάλλαγμα την στήριξή τους όσο ήσασταν κυβερνήσεις, έρχεστε τώρα και τους στηρίζετε, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνετε πως ο ελληνικός λαός έχει ψηφίσει 3 φορές για να αλλάξουν αυτά. Και σα να μην φτάνετε αυτό, πουλάτε και εκδούλευση. Τους υπόσχεστε πως θα μας εμποδίσετε. Ε λοιπόν είστε βαθιά γελασμένοι. Δεν θα μας εμποδίσετε. Θα βάλουμε τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά, είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε", συμπλήρωσε ακόμη ο πρωθυπουργός, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στους... προκατόχους τους.


21:07  Επίθεση σε Σαμαρά για Παπασταύρου!

"Όλοι αυτοί που παερασιτούσαν έρχεται η ώρα να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, να πληρώσουν τους φόρους τους. Θυμάμαι τον κύριο Σαμαρά σε αυτή την αίθουσα, να λέει για τον κύριο Παπασταύρου, "μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου". Ε λοιπόν, όχι 10, 110 θα έχουμε και θα πληρώσουν" είπε ο Αλέξης Τσίπρας, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της κυβέρνησης.

Εκφράζοντας την λύπη και την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων από την πτώση του ελικοπτέρου στο νησί της Κινάρου ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

21:05  Siemens και εργολαβίες...

"Συνέβη λόγω της κρίσης κάτι που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Τα δυο κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία βρέθηκαν να συγκυβερνούν και κάποια στιγμή έχασαν την εξουσία. Ένα χρόνο πριν ο λαός έδωσε την εξουσία στην κυβέρνηση για να συγκρουστεί με αυτό το κατεστημένο. Μία στήριξη που επιβεβαιώθηκε τρεις φορές σε ένα χρόνο και είχε μια εντολή: Συγκρουστείτε με το κατεστημένο, καθαρίστε τη χώρα από τις εστίες της ανομίας, τις εστίες των κρατικοδίαιτων καναλαρχών που πλούτισαν στις πλάτες των ζωντανών οργανισμών της ελληνικής κονωνίας. Μιλώ για όλους αυτούς που έπαιραν κρατικό χρήμα ακόμη και με εργολαβίες, όπως η Siemens, για να μην ξεχνιόμαστε, είτε με θαλασσοδάνεια από τράπεζες, που την ανακεφαλαιοποίησή τους έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός" συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.


21:02  "Αυτή είναι η δομή της διαπλοκής"

"Έρχεται κάποια στιγμή η ώρα να εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει διαπλοκή και πως μπορεί να την αντιμετωπίσει. Εκτός κι αν θέλει να την καλύψει. Οι υπόγειες διαδρομές αυτού του λαβύρινθου των οικονομικών συμφερόντων είναι λίγο πολύ γνωστές. Η πολιτική εξουσία τρέφει την μιντιακή εξουσία κι αυτή με την σειρά της προσφέρει απλόχερη υποστήριξη στην πολιτική εξουσία για να αναπαράγεται το ίδιο χρεωκοπημένο και σαθρό πολιτικό σύστημα. Μέσα Ενημέρωσης που έχουν μόνο ζημιές και όχι κέρδη, συντηρούνται από τράπεζες με μοναδικό στόχο να στηρίζουν πολιτικά χρεωκοπημένες κυβερνήσεις και κόμματα, με αντάλλαγμα κυβερνητικές διευκολύνσεις, σε παράλληλες επιχειρηματικές δράσεις των ιδιοκτητών των Μέσων Ενημέρωσης. Σε δυνατότητα ευνοϊκής δανειοδότησης των ίδιων των Μέσων, ενώ οι τράπεζες δεν δανειοδοτούν επιχειρήσεις και βεβαίως μέσα από την ευνοϊκή συμπεριφορά των ελεγκτικών μηχανισμών.

Αυτή είναι η δομή της διαπλοκής της χώρας χρόνια τώρα", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.


20:58  Επίθεση με το... καλημέρα

"Η σημερινή συζήτηση ξεκαθαρίζει ποιοι είναι αυτοί που επιθυμούν να μπει μια τάξη στην ανομία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου της χώρας και ποιοι είναι αυτοί που εμποδίζουν την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της", είπε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως ο ελληνικός λαός θα βγάλει απόψε συμπεράσματα.

20:57  Συλλυπητήρια για την πτώση του ελικοπτέρου

Εκφράζοντας την λύπη και την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων από την πτώση του ελικοπτέρου στο νησί της Κινάρου ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

20:55  Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα

20:30  Το... παραλλήρημα του Χρήστου Παππά (ΒΙΝΤΕΟ)

Από μία... έκρηξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, σημαδεύτηκε η συνεδρίαση στην Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες.

"Στόχος" του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σταμάτης και... αφορμή ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.


20:26  Μέσω... twitter ανακοίνωσε πως θα μιλήσει στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας!

Με τρια tweets στη σελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι θα μιλήσει στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες!



20:07  Λοβέρδος παραφράζει... Τσίπρα

"Είστε κάθε λέξη ενός Σταλινικού παρασυντάγματος"!

Αυτό είπε για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, παραφράζοντας την αποστροφή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είχε τονίσει στην Βουλή: "Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος".

20:04  Πόσα χρωστάνε τα κανάλια;

Τα χρέη από τον φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων προς τους τηλεοπτικούς   σταθμούς, στο σύνολο της Αττικής είναι 18.086.000 ευρώ, όταν στην   υπόλοιπη χώρα φτάνουν τα 181.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία   προστίμων του ΕΣΡ, από τα 7 εκ. ευρώ που καταλογίστηκαν συνολικά, τα 4   εκ. 800.000 είναι για τους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Αττική.



Καταθέτοντας τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία πιστοποιούνται από έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, απάντησε σε όσους αμφισβήτησαν τα στοιχεία που είχε καταθέσει προ εβδομάδος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένου.

20:03  Κόντρα Παππά - Σταμάτη!

Την ώρα που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, είχε τον λόγο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σταμάτης, τον διέκοψε και είπε κάτι που δεν ακούστηκε, με τον κ. Παππά να "εκρήγνυται".

"Ξέρουμε ότι είσαι γνωστός προβοκάτορας", είπε αρχικά στον βουλευτή της ΝΔ, τον οποίο στην συνέχεια χαρακτήρισε "λαμόγιο" και τον απείλησε πως έχει "πολλά ράμματα για τη γούνα του"...


19:59  Κόντρες, μπάλα και... ολίγη ουσία! Όλοι οι διάλογοι

Με προδικαστικές και... εν αναμονή ουσιαστικές ενστάσεις ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Κύρωσης που έχει την τροπολογία για τις αλλαγές στον τρόπο αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας.


19:22  Ατάκα στην... ατάκα!
Νέος γύρος αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Τασία Χριστοδουλοπούλου και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την προεδρεύουσα της Βουλής πως δεν... τα λέει κατά, εκείνη του απάντησε: "Πολύ καλά τα λέω!"


19:20  Και ο Χρήστος Παππάς της ΧΑ... αδιάβαστος

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ, Χρήστος Παππάς, τόνισε πως απόψε στα κανάλια δεν θα παίξει η ουσία αλλά ο τσακωμός Λοβέρδου - Χριστοδουλοπούλου.

Ένας ακόμη εκ των 300 της Βουλής που δεν έχει πληροφορηθεί (;) πως απόψε στα κανάλια δεν θα προβληθούν δελτία ειδήσεων, λόγω της στάσης εργασίας της ΕΣΗΕΑ...


19:18  Το κατενάτσιο του Παππά και σε... tweet!

Η ατάκα του Νίκου Παππά περί... κατενάτσιο της Νέας Δημοκρατίας "ανέβηκε" και στον λογαριασμό του στο twitter


19:16  Δένδιας:

"Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Γνωρίζουμε πως η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης. Σας προβλέπω πως η απόφαση αυτή θα προσβληθεί στο ΣτΕ και σας προβλέπω ακόμη πως θα περάσουν. Το ΣτΕ θα ακυρώσει απολύτως την απόφαση", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.


19:13  Βενιζέλος: "Εκπρόθεσμη και άσχετη η τροπολογία"!

"Η τροπολογία είναι εκπρόθεσμη και άσχετη" είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος παίρνοντας και πάλι το λόγο, κάνοντας λόγο για εκτροπή από τον κανονισμό και αντισυνταγματικότητα.



19:10  Παππάς, κατενάτσιο και... μπάλα!

"Εσείς δεν βιαζόσασταν", είπε ο Νίκος Παππάς παίρνοντας... τελικά τον λόγο και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Για να συνεχίσει, λέγοντας πως "για 25 χρόνια ζήσατε την ανομία" και καταλογίζοντας τακτική... καθυστέρησης από τη Νέα Δημοκρατία.

"Κόψτε το κατενάτσιο και μπείτε στο γήπεδο να παίξετε μπάλα" κατέληξε ο υπυργός Επικρατείας, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της κυβέρνησης.

19:05  Διάλογοι "φωτιά"

"Χρόνο θα έχουμε. Κι αν δεν μας τον δώσετε εσείς θα τον πάρουμε μόνοι μας", είπε ξανά ο Ανδρέας Λοβέρδος απευθυνόμενος στην Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία απάντησε: "Τις απειλές εκεί που περνάνε, όχι στο Κοινοβούλιο. Δεν ξέρω από που πήρατε αυτό το θάρρος"...

Και η ένταση... συνεχίζεται

19:02  Όχι 5! Όχι 2!

Τα τελευταία λεπτά στη Βουλή δεν γίνεται συζήτηση παρά... σκοτωμός μεταξύ της προέδρου, Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Ανδρέα Λοβέρδου.

- "Θα μου δώσετε πέντε λεπτά όπως δώσατε στους υπόλοιπους" έλεγε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

- "Όχι θα σας δώσω δύο λεπτά" απαντούσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου με τον διάλογο να συνεχίζεται για αρκετά λεπτά...

19:02  Τραγελαφικα πράγματα...

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε να έχει 5 λεπτά τον λόγο. «Ο τσαμπουκάς θα περάσει εδώ;» του είπε η κα Χριστοδουλοπούλου και αναρωτήθηκε αν είναι τώρα η ώρα των δελτίων ειδήσεων. (κανείς δεν της έχει πει ότι έχει στάση εργασίας η ΕΣΗΕΑ;)

19:00  Ηταν να μιλήσει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και τελικά..Λοβέρδος

Αντιπαράθεση με τον Ανδρέα Λοβέρδο αυτή την ώρα. Ο κ. Λοβέρδος διαμαρτύρεται και ζητάει τον λόγο. Η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου τον αποκάλεσε προβληματικό και παράνομο.


18:45  Η κυβέρνηση απαντά στην Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών

Απαντήσεις επί των συμπερασμάτων της ΕΙΤΗΣΕΕ για τη μελέτη της Σχολής της Φλωρεντίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου σχετικά με τον αριθμό ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα, δίνουν κυβερνητικοί κύκλοι.


18:31  Η πρώτη ένταση...
είναι γεγονός. Εντάξει, όχι κάτι σοβαρό, αλλά δείχνει το τι θα... επακολουθήσει. Μόλις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας πήρε το λόγο και άρχισε να μιλάει, ο Νίκος Παππάς σχολίασε από τα κυβερνητικά έδρανα. "Συγκρατηθείτε λίγο κ. Παππά" σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ.

Comments(0)

18:27  "Καρφιά" Παπαδημούλη για τους... "Μένουμε Ευρώπη"

Ένα tweet γεμάτο... φαρμάκι από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη:

 

18:18  Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή


Με πρόταση της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η Βουλή κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Πανανά και του Ελευθέριου Ευαγγέλου, των δυο χειριστών του ελικοπτέρου που συνετρίβη τα ξημερώματα στη νήσο Κίναρο. "Αθάνατοι" είπε η κα Χριστοδουλοπούλου και οι βουλευτές χειροκρότησαν

18:16  Διαψεύδονται οι πληροφορίες για πρόταση μομφής
Πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν πως η Νέα Δημοκρατία εξέταζε το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για να καθυστερήσει τη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Οι πληροφορίες διαψεύστηκαν από πηγές της Νέας Δημοκρατίας με τις οποίες επικοινώνησε το newsit.gr

18:14  Ποτάμι: Να τηρηθεί το Σύνταγμα για την αρμοδιότητα του ΕΣΡ σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες
«Το Ποτάμι επιμένει στη μόνη καθαρή λύση. Να τηρηθεί το Σύνταγμα και να αναλάβει τη διαδικασία το μόνο αρμόδιο όργανο: Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης», αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του για την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες που κατέθεσε η κυβέρνηση.
«Η κυβέρνηση επιμένει να κλείσει τέσσερα κανάλια και να δώσει τέσσερις άδειες σε κάποιους δικούς της καναλάρχες (μεταξύ των οποίων και ένας «Τούρκος φίλος» όπως αποκαλύφθηκε)», υποστηρίζει και επισημαίνει:

«Αντί να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών, βάζοντας κανόνες και δίνοντας τέλος σε παρανομίες, προσπαθεί να δημιουργήσει το δικό της ολιγοπώλιο στο χώρο της τηλεόρασης. Βγάζει από την αγορά αυτούς που δε θα δεχθούν να κλείσουν συμφωνία μαζί της και μεγαλώνει τα κέρδη των τεσσάρων καναλαρχών που θα απομείνουν και θα μοιραστούν τη διαφημιστική πίτα. Αντί δηλαδή να ενισχύσει την πολυφωνία και τον ανταγωνισμό των καναλιών, τον περιορίζει. Όπως θα έκανε και ένα ολοκληρωτικό καθεστώς».

18:13  Νέα πτώση στο Χρηματιστήριο, περιορίστηκαν όμως οι απώλειες
Περιορίστηκαν οι απώλειες, που ξεπερνούσαν αρχικά το 6%, στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίαση, στον απόηχο των δηλώσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων στο Eurogroup που αξιολογήθηκαν θετικά από την αγορά, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου της Αθήνας έκλεισε στις 440,88 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,89%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στις 420,82 μονάδες (-6,35%).

18:06  Ο Νίκος Βούτσης για την τραγωδία

Την βαθύτατη οδύνη του για την απώλεια των Ελλήνων αξιωματικών, οι οποίοι επέβαιναν στο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε σήμερα στο Αιγαίο, εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης.
Στην δήλωσή του, μιλά για τραγική απώλεια των νέων μας, αξιωματικών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την Πατρίδα και τονίζει ότι η Βουλή κλείνει το γόνυ μπροστά στον ηρωισμό και την αυτοθυσία των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπερασπίζονται την ακεραιότητα, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας μας.
«Είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των πεσόντων, συμμεριζόμενοι το βαρύ πένθος τους», καταλήγει ο Πρόεδρος της Βουλής στην συλλυπητήρια δήλωσή του.


18:04  Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δυο νεκρών της τραγωδίας στην Κίναρο

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη στην Κίναρο. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ ανήκουν στον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά και τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου. Παραμένει αγνοούμενος ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης.


17:57  Μέσα σ' όλα και το Eurogroup
Από τη συζήτηση στη Βουλή θα απουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup. Εκεί όπου όλοι... ξαφνικά αγάπησαν την Ελλάδα!

17:56  Στη σκιά της τραγωδίας

Η διαδικασία στη Βουλή, όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, γίνεται στη σκιά της τραγωδίας στη νήσο Κίναρο όπου τα ξημερώματα συνετρίβη ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Έχουν βρεθεί νεκροί οι δυο χειριστές ενώ αγνοείται ο τρίτος.
Όλες οι εξελίξεις για το τραγικό περιστατικό που βύθισε την Ελλάδα στο πένθος, εδώ

17:53  Στάση εργασίας

Η συζήτηση για τη δημοπράτηση των τεσσάρων (όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση) τηλεοπτικών αδειών θα γίνει χωρίς κάλυψη από τους δημοσιογράφους, αφού η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε στάση εργασίας από τις 18:00 έως τη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα.

17:51  Πληροφορίες για ομιλία Τσίπρα
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συζήτηση στη Βουλή θα μιλήσει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

δείτε φωτογραφίες εδώ

newsit

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα