Νίκος Παππάς: Ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών ορίζεται σε τέσσερις

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με την τροπολογία, ο αριθμός των αδειών ορίζεται σε τέσσερις (υψηλής ευκρίνειας). Οι δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα γενικού περιεχομένου θα έχουν δεκαετή διάρκεια ενώ η τιμή εκκίνησης θα καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Οικονομικών.

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα για να εξορθολογισθεί η αγορά και να υπάρχουν βιώσιμα σχήματα

«Τα κανάλια δεν έχουν άδεια. Θα προκηρυχθούν  τέσσερις άδειες και θα γίνει διαγωνισμός» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας. Νίκος Παππάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα για να εξορθολογισθεί η αγορά . Για να υπάρχουν  βιώσιμα σχήματα με δυνατότητα παραγωγής προγραμμάτων, με δεδομένη τη μείωση της διαφημιστικής πίτας από τα 600 εκατ. ευρώ στα 180, θα πρέπει να είναι μειωμένος ο αριθμός των καναλιών», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνοντας πως «η δική μου ευθύνη είναι να διασφαλίσω το δημόσιο συμφέρον».

Ο κ. Παππάς επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός, ενώ κάλεσε τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ώστε να διεκδικήσουν από κοινού μια τηλεοπτική άδεια.

Τόνισε δε πως σε αντίθετη περίπτωση - μη συγχωνεύσεων - η κυβέρνηση δεν θα έχει καμία ευθύνη και δήλωσε ανοιχτός στο να αυξήσει το πλαφόν των εργαζομένων από 400 σε 500 ανά κανάλι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα