Δραγασάκης: Πρέπει να προετοιμαστούμε ακόμη και για κλείσιμο των συνόρων

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Πρέπει να προετοιμαστούμε ως κοινωνία να αντέξουμε ακόμα και αν παρθούν αποφάσεις οι οποίες δεν είναι αυτές που πρέπει να είναι, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης για το προσφυγικό.

«Υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν τα σύνορά μας. Θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία. Αν η Τουρκία ενταχθεί σε έναν σχεδιασμό και κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει, τότε οι πιέσεις θα μειωθούν και το πρόβλημα θα γίνει διαχειρίσιμο. Αν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί τότε πρέπει να δούμε τι γίνεται στην Ευρώπη» τόνισε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA και συνέχισε:

«Στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυνάμεις που ακολουθούν μία λογική ευρωπαϊκής αντιμετώπισης του θέματος. Δυστυχώς ακούγονται και φωνές από ορισμένες χώρες που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Ευρώπη έχει και κάποια κεκτημένα, τα οποία αν αρνηθούμε τότε θα πάμε σε χειρότερες καταστάσεις για όλους».

«Πρέπει ως κοινωνία να προετοιμαστούμε για όλα ακόμα και για κλείσιμο συνόρων. Κλείσιμο συνόρων δεν θα σημαίνει έξοδος από τη Συνθήκη Σένγκεν . Μιλάμε για ένα ακραίο σενάριο που για κάποιους μήνες ενδεχομένως να πρέπει να διαχειριστούμε μία κατάσταση όπου θα έχουμε 50.000-60.000 πρόσφυγες.  Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε και εμείς και η Ευρώπη είναι να βγει εκτός ελέγχου αυτό το πρόβλημα» υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα