Πετρόπουλος: Παράλογο οι αγρότες να μην πληρώνουν 25 ευρώ για την σύνταξη

Ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, με σημερινές του δηλώσεις χαρακτήρισε "παράλογες και ανόητες" τις αντιδράσεις των αγροτών.

"Είναι παράλογο και ανόητο οι αγρότες να αρνούνται να καταβάλλουν 25 ευρώ το μήνα επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές προκειμένου να εξασφαλίσουν και αυτοί εθνική σύνταξη" είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις: "γιατί θα πρέπει αυτή η λογική της αντίρρησης να διατηρείται; Δεν έχει καμία εξήγηση. Μάλλον ή δεν το ξέρουν ή οι άλλοι θα πρέπει να μας πουν πώς αντιλαμβάνονται το συμφέρον των αγροτών".

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων χαρακτήρισε «τεράστιο» το πρόβλημα με τις αντιρρήσεις που εκφράζουν οι δανειστές και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση σ' αυτή την προσπάθεια που καταβάλλει βάλλεται και εκ των έσω. Σε αυτόν τον αγώνα δεν μπορούμε να είμαστε μόνοι μας".

Τέλος, στην ερώτηση πότε εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί χρονικά ο κύκλος των αντιδράσεων και των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να ψηφιστεί το ασφαλιστικό, ο κ. Πετρόπουλος απάντησε ότι «η Ελλάδα χαράσσει τη μοίρα της, δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα