Άνοιγμα λογαριασμών του Μητρόπουλου ζητά η επιτροπή Πόθεν Έσχες

Να παρασχεθούν στοιχεία από τράπεζα του εξωτερικού στην οποία διατηρεί λογαριασμό ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος ζήτησε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν από την τράπεζα τις κινήσεις του συγκεκριμένου λογαριασμού του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής καθώς ενώ του ζητήθηκαν οι κινήσεις του εν λόγω λογαριασμού ο Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε μόνο το χρηματικό ποσό που διατηρεί σήμερα στην τράπεζα.

Στη δικαιοσύνη παραπέμπει η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νικο Μίχο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χρυσαυγίτης βουλευτής δεν είχε υποβάλλει δήλωση περιουσιακής κατάστασης μέχρι τον Σεπτέμβριο, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της Επιτροπής να καταθέσει τα στοιχεία που του είχαν ζητηθεί και παρά τις παρατάσεις προθεσμιών που του δόθηκαν. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τελικά κατάθεσε ελλιπές πόθεν έσχες, μη προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής έχει δεχτεί αίτημα από την επιτροπή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ότι ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης δεν έχει καταθέσει δηλώσεις πόθεν έσχες για σειρά ετών. Ειδικότερα, ο Σταύρος Ψυχάρης φέρεται να μην έχει καταθέσει δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης την περίοδο 1998-2000 και την περίοδο 2002-2009.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα