Αντιπαράθεση προκάλεσε το Αγροτικό στη Βουλή

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου να στέλνει, από την Ολομέλεια, μήνυμα προς τον αγροτικό κόσμο της χώρας ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε αντιπαράθεση μαζί τους, αλλά με τα προβλήματά τους, και να τους καλεί να κατανοήσουν ότι η «μάχη» που δίνεται θα επιφέρει οφέλη για κείνους, και τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα να επιτίθεται στην κυβέρνηση για «αντιαγροτική πολιτική» που οδηγεί στον μαρασμό την αγροτιά, συνεχίζεται η συζήτηση της επερώτησης του ΚΚΕ για το Αγροτικό.

«Η μάχη που δίνουμε με τους εταίρους είναι από την φύση της αμυντική, θα υπάρξουν κι άλλες μάχες, τόσο κατά της διαπλοκής, που λυμαίνεται τον χώρο, όσο και υπέρ της ανάπτυξης, που έχει ανάγκη η χώρα», διεμήνυσε ο υπουργός, όμως -απέναντι στο αίτημα των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα να ξεκινήσει ο διάλογος από μηδενική βάση και να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό- εξήγησε πως αυτά τα θέματα αφορούν τη γενικότερη πολιτική που τα διαπραγματεύονται και άλλοι υπουργοί με τους δανειστές.

«Περιμένουμε βεβαίως και τις προτάσεις των αγροτών» σημείωσε, διευκρινίζοντας ταυτοχρόνως πως θα ήταν εντελώς άστοχο από την πλευρά του να υπάρξει κάποια δέσμευση. Προσέθεσε, εξάλλου, ότι ο ίδιος έχει προσέλθει σε εξαντλητικό διάλογο μαζί τους για πολλά θέματα και πάντα προς την κατεύθυνση της στήριξής τους, ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε στο αίτημα για διάλογο, όμως οι αγρότες το αποφεύγουν. «Αδυνατώ να κατανοήσω τις αντιδράσεις» είπε κατόπιν τούτου ο κ. Αποστόλου. Προανήγγειλε δε ξεχωριστή συνάντηση με τον ομόλογό του Γερμανό, στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, και θα επιδιωχθεί και συνάντηση με τον Γάλλο για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. «Υπάρχει απόλυτη ανάγκη συνεννόησης μαζί τους», τόνισε.

«Μία είναι η ομόφωνη κραυγή του λαού μας απ’ άκρη σ’ άκρη: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα εδώ και τώρα», είπε ο Δ. Κουτσούμπας, και αναφερόμενος στις χθεσινές κινητοποιήσεις και ειδικώς για το Αγροτικό απευθύνθηκε προς τον αρμόδιο υπουργό για να ρωτήσει: «Τι λέτε κύριοι της κυβέρνησης στους χιλιάδες αγρότες που παλεύουν στα μπλόκα της αγροτιάς σε όλη την Ελλάδα;». «Τους λέτε ελάτε να συζητήσουμε πώς και πότε θα σας σφάξουμε. Αλλά θα σας σφάξουμε», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

«Να μην κλείνουν τους δρόμους», κάλεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης τους αγρότες, επισημαίνοντας πως δεν πρέπει η μία κοινωνική ομάδα να στρέφεται εναντίον μιας άλλης ώστε «να πετύχει τα δικά της». Από την άλλη, κάλεσε την κυβέρνηση να πάψει να αυθαιρετεί και να μην φέρει «με τη βία» νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στη Βουλή, εκτιμώντας πως «αυτή θα είναι η μέρα που θα πέσει η κυβέρνηση».

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα