Στην Ηρώδου Αττικού μόνο με σωματικό έλεγχο! Πρωτοφανές μέτρο

Μια πρωτοφανή απόφαση πήρε το απόγευμα της Τετάρτης η ελληνική αστυνομία, επιβάλλοντας σωματικούς ελέγχους σε όσους θελήσουν να διασχίσουν πεζή την οδό Ηρώδου Αττικού όπου βρίσκονται το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πάρθηκε λόγω της επίσκεψης υπουργών ξένων χωρών, αλλά και εξαιτίας των γεγονότων που συνέβησαν το πρωί. Ειδικότερα, στις 09:00, περίπου δέκα αστυνομικοί κρέμασαν πανό και σήκωσαν πλακάτ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αργότερα στο ίδιο σημείο τρεις γυναίκες που συμμετείχαν σε πορεία του ΝΑΤ προσπάθησαν να σηκώσουν ένα πανό με τα αιτήματά τους.

Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση αυτή ισχύει μόνο για σήμερα.

Κάτι οι ένστολοι που αιφνιδίασαν τους συναδέλφους τους σήμερα το πρωί αφού είχαν κρύψει πανό μέσα στις στολές τους και βρέθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, κάτι, οι τρείς γυναίκες διαδηλώτριες που έφτασαν ανενόχλητες απέναντι από το πρωθυπουργικό γραφείο, και ο προβληματισμός ήταν μεγάλος για το τι πρέπει να γίνει.

Αρχικά αποφασίσθηκε και εφαρμόσθηκε για λίγες ώρες το πρωτοφανές. Να μην περνάει κανένας πεζός από την Ηρώδου Αττικού. Όμως η απόφαση αυτή προκάλεσε ήδη κακές εντυπώσεις και τελικά αποφασίσθηκε όποιος θέλει να περάσει πεζός την Ηρώδου Αττικού να υπόκειται σε σωματικό έλεγχος από τους αστυνομικούς.

Αυτό δείχνει ότι οι άνδρες της ασφάλειας ειδικά αυτές τις ημέρες με τον αναβρασμό που επικρατεί λόγω ασφαλιστικού, δεν μπορούν να ελέγξουν όλους όσοι περνούν μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου. Σημειώνεται ότι οι περαστικοί που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ηρώδου Αττικού και δεν θέλουν να υποστούν έλεγχο τώρα καλούνται να κάνουν τον κύκλο προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους!
Τα δυο περιστατικά

Το πιο πρόσφατο περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 12.30 όταν τρείς γυναίκες που συμμετείχαν σε πορεία του ΝΑΤ έξω από την Βουλή κατευθύνθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και προσπάθησαν να σηκώσουν ένα πανό με τα αιτήματά τους. Οι τρείς γυναίκες αιφνιδίασαν και πάλι την φρουρά του Μεγάρου Μαξίμου και μόλις οι αστυνομικοί κατάλαβαν τι συνέβαινε τις απομάκρυναν και δεν τις άφησαν να ανοίξουν το πανό. Οι διαδηλώτριες νωρίτερα ήταν έξω από την Βουλή και διαμαρτύρονταν μαζί με άλλους συναδέλφους τους

Το πρωί, περίπου 10 ένστολοι έκαναν την εμφάνισή τους στην Ηρώδου Αττικού το πρωί, κανείς από τους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του Μαξίμου δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

Οι αστυνομικοί μέλη του προεδρείου της ΠΟΑΣΥ πλησίασαν και μόλις έφτασαν στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου έβγαλαν μικρά πλακάτ τα οποία είχαν κρύψει κάτω από τις στολές τους. Τα πλακάτ έγραφαν συνθήματα ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Τα πλακάτ είχαν αρκετά προσωπικό ύφος και ένα από αυτά απευθυνόταν στον πρωθυπουργό.

Έγραφε: «Αλέξη γιατί σκοτώνεις τον λαό σου;». Κάποιο άλλο έγραφε: «Η γυναίκα μου είναι μισθωτός», «Η μάνα μου είναι καθαρίστρια», «Ο πατέρας μου είναι αγρότης».

Στις 16:00 είναι προγραμματισμένη η μεγάλη συγκέντρωση Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών στην Πλατεία Κολοκοτρώνη. Οι ένστολοι διαμαρτύρονται για το νέο Ασφαλιστικό.

NEWSIT

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα