Διόρισαν σύζυγο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε εταιρία - φάντασμα

Σφοδρά πυρά δέχτηκε η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση -κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ- για τον υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη σε σχέση με την Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.

Του καταλόγισαν αφενός ότι η Δημόσια αυτή Επιχείρηση δεν έχει επί της ουσίας έργο καθώς η κύρια ενασχόληση της θα είναι ο ρωσικός αγωγός, η κατασκευή του οποίου όμως έχει «παγώσει» αφετέρου αποκάλυψαν ότι μέλος του Δ.Σ έχει συγγενικές σχέσεις με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πράγματι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Αργύρης Αργυρός παραδέχθηκε ότι είναι σύζυγος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την δυσφορία και του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου. Αν και έδωσε θετική ψήφο στα μέλη του ΔΣ δεν έκρυψε ότι είναι σε δύσκολη θέση σε ότι αφορά την σχέση συγγένειας του Αργύρη Αργυρού και με την Χαρά Καφαντάρη.

«Την Χαρά την εκτιμώ, αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου και πρέπει να πω ότι θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στα ζητήματα αυτά» δήλωσε ο βουλευτής και υπογράμμισε ότι συμμερίζεται τις αιτιάσεις που εξέφρασε ο Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ).

Ο τελευταίος ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός.

Χαρακτήρισε την λειτουργία της Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων σκάνδαλο διότι

-Δεν έχει έργο.

-Επιχορηγείται με ένα εκατομμύριο ευρώ την ώρα που κόβονται συντάξεις.

-Προσλαμβάνονται πρόεδρος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ενώ θα μπορούσε να προσληφθεί μόνος ένα στέλεχος.

-Οι αμοιβές του είναι έξω από τις αμοιβές των λοιπών δημόσιων λειτουργών.

-Μέλος του ΔΣ είναι σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα