Γιατί αυξήθηκε η φρουρά του Τσίπρα στη δεύτερη θητεία;

To συμβάν με τον ρακοσυλλέκτη που συνελήφθη κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα οδήγησε και σε μία νέα αποκάλυψη αυτή τη φορά για τη φρουρά του Έλληνα πρωθυπουργού.

Αμέσως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και την ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα ως νέου πρωθυπουργού της χώρας, τα πράγματα για την φρουρά του πρωθυπουργού άλλαξαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας με δική του εντολή απαίτησε να μην έχει την τόσο μεγάλη φρουρά που προβλέπεται για την προστασία ενός πρωθυπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας πρωθυπουργός δικαιούται να έχει σε 24ωρη βάση συνολικά 30 αστυνομικούς, οι οποίοι τον προστατεύουν τόσο στις μετακινήσεις του όσο και είναι η φρουρά έξω από το σπίτι του.

Αυτό όμως δεν το δέχθηκε ο κ. Τσίπρας και έτσι είχε αρκετά λιγότερους φρουρούς.

Ωστόσο, με τη σύλληψη του ρακοσυλλέκτη φάνηκε πως πλέον αυτό έχει αλλάξει. Με τη νέα του θητεία ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου η φρουρά του Έλληνα πρωθυπουργού έγινε αυτή που τελικά προβλέπεται.

Μάλιστα, πλέον έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού στην Κυψέλη υπάρχει και τζιπ και μία κλούβα. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό εάν αυτό έγινε μετά από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα ή οι αστυνομικές αρχές το έπραξαν μετά από μία σειρά γεγονότων, όπως η πορεία της ομάδας Ρουβίκωνας έξω από το σπίτι του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα