Ρήγας: Δεν κάνουμε πίσω στο θέμα του ασφαλιστικού

Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στο θέμα του ασφαλιστικού διαβεβαίωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας σε σημερινές του δηλώσεις υπό το φως δημοσιευμάτων ότι οι θεσμοί απορρίπτουν τις ελληνικές προτάσεις.

«Στο θέμα του ασφαλιστικού δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω σε πολύ βασικά πράγματα τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν οριοθετηθεί από την κυβέρνηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη δίνεται και είναι συνεχής και νομίζω ότι αποδείξαμε μέχρι σήμερα ότι σε όλα τα μέτωπα ήταν επιτυχής η προσπάθεια την οποία κάναμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Και συμπλήρωσε: «Άρα η μεταρρύθμιση θα είναι με κοινωνικό πρόσημο, θα υπάρχει δημοσιονομική διόρθωση με την εφαρμογή των νέων κανόνων και ενιαίων κανόνων που θα υπάρξουν στο νέο ασφαλιστικό και δεν θα υπάρξουν και οριζόντιες μειώσεις. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες του νομοσχεδίου, θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα δοθεί και στους θεσμούς».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις και εκτίμησε πως δεν έχουν λόγο οι θεσμοί να πουν όχι στις ελληνικές προτάσεις γιατί οι 12 προηγούμενες μειώσεις που γίναμε ουσιαστικά έχουν φθάσει το 45% του ελληνικού πληθυσμού κάτω από όριο φτώχειας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα