Κουίκ: Προσπαθούμε να μείνει ζωντανό το Ναυπηγείο Νεωρίου Σύρου

Τη βούληση της κυβέρνησης να κρατήσει το Ναυπηγείο Νεωρίου Σύρου «ζωντανό» και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων του, εξέφρασε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη με τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου και του Ινστιτούτου Εργασίας Κυκλάδων, Μάρκο Βουτσίνο και Μάριο Ξαγοράρη, παρουσία του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ, Νίκου Κιουτσούκη.

«Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με τα τεράστια χρέη του Ναυπηγείου Νεωρίου Σύρου και αντιμέτωπη, επίσης, με έναν ιδιοκτήτη που κινείται απρόβλεπτα, καταβάλλει κάθε προσπάθεια να κρατήσει αυτό το Ναυπηγείο "ζωντανό", διασφαλίζοντας πάνω απ’ όλα τις θέσεις εργασίας των εκεί εργαζομένων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ, σημειώνοντας ότι «το master plan του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σε συνδυασμό με τις αναπτυξιακές στοχεύσεις του δημάρχου του νησιού, σε καμία περίπτωση δεν προβλέπουν κατέβασμα ρολών στο Νεώριο».

«Στις παρούσες δύσκολες συνθήκες ο στόχος πρέπει να είναι η προσέλκυση πλοίων κι όχι να διώχνουμε πλοία. Απέναντι στα τεράστια οικονομικά ανοίγματα που έχει το Ναυπηγείο, η κυβέρνηση παίρνει όλες τις δυνατές πρωτοβουλίες, ώστε να συνεχίζει τη λειτουργία του. Αλλά και η διοίκηση του Νεωρίου θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες της, ώστε σταδιακά -με τα μεγάλα χρωστούμενα στο προσωπικό- να επανέλθει σε κανονικό ρυθμό η μισθοδοσία των εργαζομένων», προσέθεσε.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι το ναυπηγείο αποτελεί για την κυβέρνηση βασικό πυλώνα της οικονομικής λειτουργίας του νησιού και επισήμανε ότι «η κυβέρνηση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτευτές των ΑΝΕΛ δεν θα μπουν στα παιχνίδια των όποιων προσωπικών η κομματικών ή παραταξιακών αντιπαραθέσεων που βλάπτουν τα συμφέροντα της Σύρου και ειδικότερα του Νεωρίου».

Στη σύσκεψη, με την οποία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συναντήσεων του κ. Κουίκ με τα ενδιαφερόμενα μέρη του Ναυπηγείου Νεωρίου Σύρου, συμφωνήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, ότι η σωστή τακτική είναι «η στρατηγική της υπομονής» μπροστά στα μεγάλα προβλήματα του Ναυπηγείου εν αναμονή της εξεύρεσης νέου επενδυτή και του τελικού master plan ανάπτυξης της Σύρου, που περιλαμβάνει και την αξιοποίηση του στρατοπέδου του νησιού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα