Μάχη στο Twitter για Τσίπρα και Νταβούτογλου. Τρικυμία για το Αιγαίο στις Βρυξέλλες

Στον Τούρκο Πρωθυπουργό απευθύνθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το ζήτημα των προσφυγικών ροών και τις παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο.

«Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της ευρωτουρκικής Συνόδου. «Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δισ. για εξοπλισμούς, εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανάρτησε μια σειρά αιχμηρών "τιτιβισμάτων" στο Twitter σχετικά με τον ελληνικό εναέριο χώρο, κάνοντας συγχρόνως σύνδεση με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16.

Οι αναρτήσεις έγιναν σε συνέχεια όσων είπε ο έλληνας πρωθυπουργός κατ' ιδίαν στον τούρκο ομόλογό του.

Λίγο αργότερα τα tweets από τον αγγλόφωνο λογαριασμό του πρωθυπουργού σβήστηκαν, ήταν όμως αργά. Πρόλαβαν να γίνουν θέμα στο διαδίκτυο αλλά και σε διεθνή ΜΜΕ, ενώ ο Αχμέντ Νταβούντογλου έδωσε απάντηση.

 

Λίγο μετά, κι ενώ οι πρωθυπουργικές παρατηρήσεις ξεκινούσαν να αναδημοσιεύονται στο διαδίκτυο και δη στο Twitter, τα "τιτιβίσματα" του Αλέξη Τσίπρα αφαιρέθηκαν. Όχι όμως πριν τα δει ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούντογλου, ο οποίος έδωσε τη δική του απάντηση, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Νταβούντογλου "εγκάλεσε" τον Έλληνα πρωθυπουργό, γράφοντας ότι τα «σχόλια για τους πιλότους δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας».

«Αλέξη, ας εστιάσουμε στη θετική μας ατζέντα» έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Νταβούτογλου.

Ιδού το σχόλιο - απάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού:

 

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε πάλι στο Twitter σε σαφώς πιο "ουδέτερους" τόνους:

«Είμαστε στην ίδια γειτονιά και πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε λύσεις», ενώ ακολούθησε και δεύτερο "τιτίβισμα":

«Σημαντική Σύνοδος σήμερα για την ΕΕ, την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή».

cnn.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα