Θεοδωράκης: Ο δρόμος που τραβάει ο Τσίπρας είναι λάθος

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ο επικεφαλής του ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανέδειξε τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και του Αλέξη Τσίπρα και της Αριστεράς για την κατάσταση του Ασφαλιστικού.

«Σας θυμάμαι να διαδηλώνετε επί Γιαννίτση και ο Τσίπρας δέχθηκε ότι υπάρχει ευθύνη και της Αριστεράς για τις τότε αντιδράσεις» είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι το ασφαλιστικό είναι θέμα της Βουλής να το λύσει.

«Δεν είναι λύση να δημιουργούμε υποεπιτροπές. Είπα στον πρωθυπουργό ότι η ευθύνη του είναι τεράστια γιατί ακόμα και στις τελευταίες εκλογές έλεγε ψέματα και για το Ασφαλιστικό με μαγικές λύσεις» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος σημείωσε ότι το πρόβλημα των συντάξεων πρέπει να λυθεί με τον όρο ότι ο κόσμος της παραγωγής θα έχει μέλλον σε ένα ασφαλιστικό σύστημα.

Επίσης ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι είπε στον πρωθυπουργό πως ο δρόμος που τραβάει είναι λάθος και ότι τα προβλήματα της κοινωνίας δεν τα λύνει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αλλά οι κυβερνήσεις με προτάσεις και ανθρώπους. «Φαίνεται ότι το σύμπλεγμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν διαθέτει προτάσεις και κατάλληλους ανθρώπους» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Για το προσφυγικό επισήμανε ότι υπάρχουν ευθύνες «γιατί οι ροές αυξήθηκαν και λόγω της ανευθυνότητας των υπουργών που διατείνονταν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς σύνορα που ο καθένας μπορεί να έρχεται και να πηγαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Ξεκαθάρισε ότι «το Ποτάμι δεν προτίθεται να συμμετέχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως τρίτος πόλος», ενώ και ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης δεν είναι λύση γιατί, όπως είπε θα είναι λύση του ελάχιστου κοινού παρανομαστή. «Η χώρα θέλει κυβέρνηση Εθνικής Ελλάδος με μεγάλη πλειοψηφία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα