Πλακιωτάκης: Ο Τσίπρας μόνος του υποβαθμίζει την συνάντηση των αρχηγών

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει υποβαθμίσει το περιεχόμενο της αυριανής συνάντησης, φέρεται να πιστεύει ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σύμφωνα με  πληροφορίες,  ο κ. Πλακιωτάκης πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός ξεκίνησε να μιλάει για συναίνεση, μετά για διάλογο και σήμερα όταν πήρε τον ίδιο  τηλέφωνο  μιλούσε για ενημέρωση.

Σχετικά με το αν θα παραμείνει στο ασφαλιστικό στη συζήτηση ή αν θα επεκταθεί, φέρεται να θεωρεί ότι ή θα μείνουν όλοι οι  πολιτικοί αρχηγοί ή  θα φύγουν όλοι  σε αυτή την περίπτωση.

Για το αν θα συγκληθεί εκ νέου η ΚΟ του κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει την άποψη πως εφόσον πρόκειται να έχει χαρακτήρα μονό ενημερωτικό η συνάντηση, δεν έχει λόγο να την συγκαλέσει και αυτό θα γίνει μόνο σε περίπτωση που ζητηθεί από τη ΝΔ να απαντήσει σε κάτι, πχ να συμμετάσχει σε μια επιτροπή για το ασφαλιστικό.

Διαβεβαιώνει ακόμα ότι προφανώς δεν θα διατυπώσει  καμία δεσμευτική θέση για το κόμμα, αλλά θα εκφράσει την προσωπική του άποψη, ι έχει ευθύνη ο Τσίπας για το ασφαλιστικό και πρέπει να πιει το πικρό ποτήρι μόνος του.

Όσον αφορά τις εκλογές στη ΝΔ, διαμηνύει ότι υπάρχουν  δύο σοβαρές εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά  υπάρχουν και   εναλλακτικές λύσεις, χωρίς όμως  να υπάρχει σκέψη  για «χειρόγραφη» καταγραφή των αποτελεσμάτων.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα