Τσίπρας - Ρίβλιν: Συζήτησαν την ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ

Η περαιτέρω ανάπτυξη των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας -Ισραήλ, η ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του θρησκευτικού φονταμενταλισμού με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη, αλλά και η προστασία της Δημοκρατίας που δοκιμάζεται στις ημέρες μας, αλλά παρά τις αδυναμίες της παραμένει το καλύτερο πολίτευμα, ήταν τα τρία σημεία στα οποία διαπιστώθηκε κοινός τόπος ,αλλά και κοινός προβληματισμός μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ισραηλινού προέδρου της Δημοκρατίας Ρόιβεν Ρίβλιν.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν στο προεδρικό μέγαρο οι υπουργοί εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Επικρατείας Νίκος Παππάς, Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, ο κ.Ρίβλιν -αφού υπενθύμισε ότι η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα- ακολούθησε μια συζήτηση πολιτικού και φιλοσοφικού περιεχομένου για τα θετικά και τα αρνητικά του πολιτεύματος και τη σχέση της με τα σύγχρονα πολιτικά συστήματα. Ο Ισραηλινός πρόεδρος τόνισε ότι σήμερα η Δημοκρατία έχει ένα μειονέκτημα: για να ηγηθεί κάποιος ενός λαού, πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Γι αυτό κοιτάζει τις δημοσκοπήσεις και υπόσχεται στον λαό, αυτό που ο λαός θέλει. Ο λαός, πρόσθεσε, ψηφίζει για να ηγηθεί κάποιος και να ικανοποιήσει αυτά που (ο λαός) θέλει. Όμως, ο λαός δεν έχει όλες τις πληροφορίες και υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτού που θέλει και αυτού που χρειάζεται. Ετσι, αν ένας πρωθυπουργός κάνει αυτά που θέλει ο λαός και όχι αυτά που χρειάζεται, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις.

«Κάνετε αυτό που χρειάζεται ο λαός σας και όχι αυτό που θα ήθελε, είστε το κλασικό παράδειγμα ηγέτη που γεφυρώνει τις αντιφάσεις μεταξύ του θέλω και του πρέπει» είπε ο κ. Ρίβλιν απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα