Τσίπρας - Νετανιάχου: Ενίσχυση της συνεργασίας σε ενέργεια και τουρισμό

Για ουσιαστική ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ τα τελευταία χρόνια έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν περιθώρια ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

«Εκτός από τον υψηλό αριθμό τουριστών θα μπορούσαμε να κάνουμε πιο ουσιαστικά βήματα για την ενίσχυση των επενδύσεων» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στον τομέα της ενέργειας. «Ένα από τα κεντρικά ζητήματα που συνομιλήσαμε ήταν και οι τεράστιες ευκαιρίες στην ενεργειακή συνεργασία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και μίλησε συγκεκριμένα για την έρευνα, εξόρυξη και μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι οι διακυβερνητικές συναντήσεις θα συνεχιστούν στις αρχές του 2016, ενώ την ίδια περίοδο θα υπάρξει και τριμερής σύνοδος Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ. Σε ό,τι αφορά το Παλαιστινιακό, ο πρωθυπουργός είπε: Ακούσαμε με προσοχή τις απόψεις του κ. Νετανιάχου και θέλουμε να συνεχίσουμε τον διάλογο».

Τσίπρας: Να αντισταθούμε στην ιδεολογία του μίσους και τον ρατσισμό

Δήλωσε μάλιστα πως το αδιέξοδο προβληματίζει την Αθήνα και ότι θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και αλληλοκατανόηση. «Θέλουμε να παίξουμε έναν ρόλο εποικοδομητικό για να ανοίξουν παράθυρα ελπίδας και διαλόγου».

«Έχουμε μπροστά μας ευκαιρίες που πρέπει να αδράξουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και τόνισε πως η χώρα του έχει κοινά συμφέροντα με την Ελλάδα. Έκανε λόγο για παραγωγικές συνομιλίες και εστίασε στην ανάγκη συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, της έρευνας και του πολιτισμού. Παράλληλα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν από κοινού όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας μεγάλος όγκος ισραηλινών τουριστών που φτάνει στην Αθήνα. Υπάρχει μεγάλο περιθώριο εξέλιξης σε αυτό τον τομέα», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς να ανακάμψει οικονομικά:

«Αναγνωρίζω τις προσπάθειες που κάνετε για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Οι δυσκολίες είναι μεγάλες και προχωράτε με συνέπεια. Η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει», τόνισε και απηύθυνε κάλεσμα στους επενδυτές στη χώρα του να έρθουν στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα