Νέα Δημοκρατία: Επιχείρηση εκτόνωσης - Αιχμές από Ντόρα για σαμποτάζ

Σε μια κίνηση προκειμένου να εκτονωθεί το εκρηκτικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κόμματος μετά το φιάσκο της Κυριακής. Προχώρησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ανακοίνωσε την παραίτηση του από την προεδρία της ΝΔ, το ίδιο στόχο είχε και η απουσία του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

«Πρέπει να διασφαλιστεί ενότητα του κόμματος και αυτό είναι που προέχει», φέρεται να είπε σε στενούς του συνεργάτες ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης λίγο πριν ανακοινώσει την απόφαση του να παραιτηθεί.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ , ήταν συνεχώς στο γραφείο του στη Βουλή και είχε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες, προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Το γεγονός ότι ο Γιάννης Πλακιωτάκης που προήδρευσε, μετά από απόφαση του κ. Μεϊμαράκη, στην συνεδρίαση της Κ.Ο και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των συναδέλφων του, έδειξε την προσπάθεια που γίνεται στο εσωτερικό του κόμματος έτσι ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν οι εκλογές.

Ωστόσο, πολλά ερωτήματα προκάλεσαν τα όσα υποστήριξε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Μega που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρξε «σαμποτάζ» πίσω από το φιάσκο.

Επίσης, ως κίνηση εκτόνωσης του κλίματος χαρακτηρίζουν «γαλάζια» στελέχη την καθυστερημένη απόφαση του Ανδρέα Παπαμιμίκου να αποχωρήσει από την προεδρία της ΚΕΦΕ. Η λέξη «κώλυμα» που χρησιμοποίησε στην δήλωση του, δημιούργησε πολλά ερωτήματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος τήρησε το καταστατικό που αναφέρει ότι μπορεί ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ να αντικατασταθεί μόνο σε περίπτωση κωλύματος, σε αντίθετη περίπτωση έπρεπε να παραιτηθεί και από γραμματέας.

Επιχείρηση εκτόνωσης στην Κ.Ο.

Η συνεδρίαση της ΚΟ έγινε σε ιδιαιτέρως βαρύ κλίμα με τους βουλευτές να έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα ανάλογα με τον υποψήφιο που στηρίζουν.

Όλοι στις ομιλίες τους ήταν ενωτικοί και κανένας δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στις σκληρές αντιπαραθέσεις και τις αλληλοκατηγορίες που υπήρξαν τα δύο προηγούμενα 24ωρα.

Κοινός παρονομαστής στις τοποθετήσεις τους ήταν να διεξαχθούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι εσωκομματικές εκλογές προκειμένου το φιάσκο της Κυριακής να αποτελέσει άμεσα παρελθόν.

Ομόφωνα οι βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν τη στήριξή τους στο νέο μεταβατικό πρόεδρο, Γιάννη Πλακιωτάκη.

"Προχωράμε συντεταγμένα και ενωμένα στην επόμενη ημέρα. Δίνουμε ηχηρή απάντηση ότι η ΝΔ είναι ενωμένη και η ΚΟ εγγυητής της ενότητας της παράταξης", είπε, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Για την προεδρία της ΚΕΦΕ τόνισαν στην ΚΟ ότι ολα θα γίνουν με βάση του καταστατικού. Την θέση πιθανότατα θα αναλάβει ο παλαιότερος βουλευτής, που είναι ο κ. Γιάννης Τραγάκης.

Δεν αποκλείεται μετά από αίτημα βουλευτών να δημιουργηθεί πενταμελής επιτροπή από κοινοβουλευτικά στελέχη, τα οποία θα μετέχουν και αυτά στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα