ΝΔ: Παρασκήνιο φωτιά της θυελλώδους συνεδρίασης της Εφορευτικής Επιτροπής

Μπορεί να κατέληξε στον ορισμό της 22ας Νοεμβρίου ως ημερομηνίας διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου του κόμματος, ωστόσο η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ την Πέμπτη το βράδυ δεν ήταν ήρεμη αφού σε αρκετές στιγμές της επικράτησε ένταση και αντεγκλήσεις μεταξύ των μελών και των εκπροσώπων των υποψηφίων που συμμετέχουν.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του γραμματέα Οργανωτικού ο οποίος ενημέρωσε ότι μετά την αποστολή εγκυκλίου στις οργανώσεις του κόμματος με ερωτήσεις για την διαδικασία της εκλογής, έλαβε απάντηση από το 70% αυτών ότι επιθυμούν την ίδια διαδικασία του 2009 και ότι οργανωτικά είναι έτοιμες.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Κώστας Τσιμάρας ο οποίος είπε ότι σε συνεργασία με την τεχνική επιτροπή, έχουν καταλήξει στις τεχνικές προδιαγραφές και ότι σε 30-35 ημέρες το δίκτυο των υπολογιστών που θα χρησιμοποιηθούν μπορεί να είναι έτοιμο. Ο κ. Τσιμάρας είπε επίσης ότι έχουν πάρει προσφορές από τρεις ιδιωτικές εταιρίες που μπορούν να αναλάβουν συνολικά το έργο της εγκατάστασης των υπολογιστών και της λειτουργίας τους την ημέρα της εκλογής. Ενημέρωσε δε ότι το κόστος θα είναι 550.000 ευρώ για την εταιρία που θα αναλάβει την διοργάνωση της ψηφοφορίας και 150.000 ευρώ για τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα. Σημειώνεται ότι το 2009 το συνολικό κόστος έφθασε στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Οι διάλογοι «φωτιά»

Στην συνέχεια ακολούθησαν ενδιαφέρουσες «στιχομυθίες». Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος είπε ότι «εφόσον είναι έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε». Εκεί παρενέβη το μέλος της ΚΕΦΕ κ. Κόκκαλης και ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Θεόδωρος Αμπατζόγλου οι οποίοι είπαν ότι «θα πρέπει να ξεκαθαριστεί από πού θα βρεθούν τα χρήματα, καθώς το ταμείο του κόμματος είναι άδειο».

Ο κ. Παπαμιμίκος απάντησε ότι «δεν είναι δουλειά της ΚΕΦΕ να εξασφαλίσει τα χρήματα»  και πρόσθεσε ότι «μπορούν να εξασφαλιστούν 500.000 ευρώ από την κρατική χρηματοδόητηση και τα υπόλοιπα από τις συνδρομές όσων ψηφίσουν. Στο τέλος μπορεί να υπάρξει και επιστροφή από την πώληση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού».

Ο κ. Αμπατζόγλου του είπε ότι «δεν μπορείς εσύ να απαντάς για λογαριασμό του γενικού διευθυντή του κόμματος».

Ο κ. Παπαμιμίκος απάντησε ότι «μπορώ γιατί είμαι πρόεδρος της ΚΕΦΕ».

Ο κ. Αμπατζόγλου συνέχισε λέγοντας «δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα της κρατικής χρηματοδότησης».

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος πέρασε στην επίθεση λέγοντας «βρείτε τότε από αλλού πόρους και ξεκαθαρίστε εάν θέλετε να γίνει η εκλογή αρχηγού ή δεν θέλετε». Εκεί επικράτησε σχετικό μπάχαλο αφού πήραν πολλοί μαζί τον λόγο εξαπολύοντας κατηγορίες ο ένας εναντίον του άλλου.

Να επιστρέψουν στο Δημόσιο οι αποσπασμένοι στη ΝΔ θέλει ο Μεϊμαράκης

Ενδιαφέρον όμως έχει και η πρόθεση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να επιστρέψουν  στις θέσεις τους στο δημόσιο οι 87 υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι στην ΝΔ. Μεταξύ αυτών είναι ο γενικός διευθυντής του κόμματος, ο υπεύθυνος των διοικητικών υπηρεσιών, ο υπεύθυνος προμηθειών του κόμματος και ο υπεύθυνος για τον μηχανολογικό εξοπλισμό. Συνολικά δηλαδή όλοι εκείνοι που εκ των πραγμάτων θα έχουν την ευθύνη για την διοργάνωση της εκλογής. Πάντως για να γίνει αυτό απαιτείται υπογραφή του γενικού διευθυντή της ΝΔ που δεν φαίνεται διατεθειμένος να την βάλει. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η αντιπαράθεση του κ. Μεϊμαράκη με τον κ. Παπαμιμίκο είναι πλέον ανοικτή. Σε προσωπικές του συνομιλίες ο γραμματέας του κόμματος έλεγε ότι «είναι unfair ο υπηρεσιακός αντιπρόεδρος του κόμματος να ασχολείται με τους υπαλλήλους του κόμματος». Πρόσθετε δε ότι «αντίθετα με αυτό που είπε ο κ. Μεϊμαράκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ότι οι δύο τους έχουν να μιλήσουν από την βραδιά των εκλογών, υπάρχει ανακοίνωση με ημερομηνία 22/9 που αναφέρει ότι ο πρόεδρος του κόμματος μίλησε με τον γραμματέα». Επίσης, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος λέει ότι με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχουν μιλήσει όχι μόνο μία ή δύο φορές αλλά αρκετές.

Πηγή: www.protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα