Πολυνομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος: Κυριακή η ψηφοφορία;

Τρόπους ώστε να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αναζητά η κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται ώστε η ψηφοφορία να πραγματοποιηθεί δυο ή τρεις ημέρες μετά την Πέμπτη, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, ώστε η συζήτησή του και η ψήφισή του να εξελιχθεί με ομαλές κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Περού όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΔΝΤ και συμφωνεί, απομένει όμως να ενημερωθούν και να συμφωνήσουν και οι δανειστές.

«Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα προκειμένου να υπάρξουν ομαλές κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να μην έρθει το πολυνομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Επίσης να μην έρθει με ένα άρθρο» τονίζει χαρακτηριστικά στο Real.gr αρμόδια κυβερνητική πηγή.

Στο ενδεχόμενο, μάλιστα, να έρθει το νομοσχέδιο με ένα άρθρο αντέδρασαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ. και ο «προεδρικός» Κώστας Μπάρκας, ενώ ο συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος προειδοποιεί ότι σε περίπτωση ενός άρθρου δεν θα ψηφίσει. Ούτως ή άλλως ο Ν. Νικολόπουλος αργά αλλά σταθερά μοιάζει να αποχωρεί από την κυβερνητική πλειοψηφία, εντείνοντας τους προβληματισμούς του Μαξίμου για την διεύρυνσή της.

Κατ’ ιδίαν με Π. Καμμένο

Ο πρωθυπουργός, πάντως, μεταβαίνει σήμερα στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί στο Πεδίο Ασκήσεων, όπου διεξάγεται η άσκηση «Παρμενίων 2015», την τελική φάση της οποίας και θα παρακολουθήσει.

Στο περιθώριο αναμένεται να έχει τετ α τετ με τον Πάνο Καμμένο και παρότι με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ συνομιλεί σε καθημερινή βάση, η εκτίμηση είναι ότι η συζήτηση θα είναι ενδιαφέρουσα. Ιδίως μετά τις επιθέσεις που δέχεται ο Π. Καμμένος εντός και εκτός της χώρας και τα ανοίγματα Τσίπρα σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα