Θεοδωράκης: Να δημιουργήσουμε 100.000 θέσεις εργασίας το 2016

Στην ανάγκη σχηματισμού μικρότερης κυβέρνησης στάθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων, ενώ τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν 100.000 θέσεις εργασίας τον επόμενο χρόνο.

Όπως ανέφερε, η χώρα χρειάζεται μικρή κυβερνητική ομάδα 20 ατόμων, ενώ έκανε λόγο για απομάκρυνση των κομματικών διοικήσεων.

Στην ομιλία του, ο κ. Θεοδωράκης κατέθεσε τις προτάσεις του Ποταμιού και τόνισε ότι πρέπει να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν 490 Νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που απασχολούν κάτω από 20 υπαλλήλους.

Πρότεινε τη δημιουργία μιας ενιαίας ΔΟΥ φυσικών προσώπων, για όλη την Ελλάδα και για όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά και απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων με τζίρο μέχρι 30.000 ευρώ, από τον «βραχνά» του ΦΠΑ.

Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για αποδέσμευση 1.000 εφοριακών και ένταξή τους στο κυνήγι της φοροδιαφυγής και υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων για όλες τις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 30.000 ευρώ.

Όπως σημείωσε, πρέπει να καταργηθεί ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων για να διευκολυνθούν οι παγωμένες αγοραπωλησίες και να ξεμπλοκάρει η ρευστότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ στάθηκε στην ανάγκη επαναπατρισμού μη φορολογημένων κεφαλαίων του εξωτερικού, με πλήρη φορολόγησή τους χωρίς όμως άλλα πρόστιμα.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε 100.000 θέσεις εργασίας τον επόμενο χρόνο. Αυτός είναι ο στόχος. Σε πέντε χρόνια να γυρίσουμε σε ανεργία 12%», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης και επανέλαβε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις.

Αντιπαράθεση με Ν. Παρασκευόπουλο και Π. Σκουρλέτη

Διπλή αντιπαράθεση, με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνο Σκουρλέτη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Θα συνιστούσα στον Στ. Θεοδωράκη όταν απευθύνεται στο κοινοβούλιο να καταλάβει ότι δεν μιλά στον καθρέπτη του και στον εαυτό του» είπε ο Π. Σκουρλέτης.

Νωρίτερα ο Στ. Θεοδωράκης είχε πει: «θα συνιστούσα στον κ.Τσίπρα να μαζέψει λίγο ορισμένα στελέχη του, όπως ο Π. Σκουρλέτης. Έκαναν καριέρα λοιδορώντας το Ποτάμι ως προϊόν της διαπλοκής και τώρα που τα εξώφυλλα αλλά και οι αποφάσεις ορισμένων υπουργών σας μαρτυρούν ποιοι έχουν επιλεκτικές σχέσεις με την διαπλοκή, τώρα άλλαξαν τροπάριο και μιλούν για ακροδεξιό Ποτάμι. Χθες υπήρξε μια ανακοίνωση του γραφείου σας που είναι μνημείο ανευθυνότητας και γκεμπελισμού. Πάρτε το αλλιώς γιατί θα βρείτε».

Ο Ν. Παρασκευόπουλος κατηγόρησε για προπαγάνδα τον επικεφαλής του Ποταμιού καθώς ο Στ. Θεοδωράκης τοΎ είχε πει: «ο νόμος σας έχει ήδη τους πρώτους νεκρούς κ. Παρασκευόπουλε! Δύο!».

«Ο Στ. Θεοδωράκης πριν πει «οι υπουργοί να προσέχουν τα λόγια τους» είπε ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου βαρύνεται ήδη με δύο φόνους. Η κακολογία αυτή επαναλαμβανόμενη έχει χαρακτηριστικά προπαγάνδας», σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης επαναλαμβάνοντας ότι οι αποφυλακίσεις έγιναν με προηγούμενο νόμο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα