Σφάχτηκαν Μεϊμαράκης - Τσίπρας στη Βουλή! Δείτε το βίντεο

Για προεκλογική ομιλία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας την εισήγηση του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Βουλή και τόνισε: «Ο ελληνικός λαός απεφάνθη και χάσατε πανηγυρικά».

«Ο τόπος έχει ανάγκη από σχέδιο όραμα και αποφάσεις, όχι από προεκλογικές ρήτορες», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι «για πρώτη φορά έγιναν εκλογές μετά από δύσκολες αποφάσεις, με τον ελληνικό λαό να τα γνωρίζει όλα και να επιλέγει με ανοικτά χαρτιά».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όσα είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για το χρέος. «Προβήκατε σε ένα ατόπημα, αναφερθήκατε στο χρέος και είπατε τίποτα δεν άλλαξε αλλά είμαστε και σε χειρότερη θέση. Αυτή η τοποθέτηση έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την ομιλία Ολάντ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που είπε ότι είναι κορυφαίο ευρωπαϊκό ζήτημα η απομείωση του χρέους». Σημείωσε μάλιστα ότι η κυβέρνησή του άνοιξε ρωγμές, τονίζοντας ότι «θα πετύχουμε σε αυτή την προσπάθεια είτε την στηρίξετε είτε όχι».

Μεϊμαράκης: Μέσα σε επτά μήνες αυξήσατε το χρέος 90 δισ. ευρώ

Απαντώντας ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ να μείνουν μακριά από τα εσωκομματικά της ΝΔ. «Δεν καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σας και το άγχος σας. Όποιος και να είναι πρόεδρος θα έχει την ίδια άποψη. Εγώ δεν έκανα εκλογές για να φύγει ο Λαφαζάνης. Εμείς δεν ανακατευτήκαμε στα εσωκομματικά σας. Δεν περίμενα να πέσετε σε τόσο χαμηλό σημείο. Τα ζητήματα αυτά θα τα λύσουμε μόνοι μας, λοιπόν να τελειώνει το καλαμπούρι».

Όσον αφορά το χρέος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία του ΔΝΤ που αποδεικνύουν ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το χρέος αυξήθηκε κατά 90 δισ. ευρώ.

Όσον αναφορά το χρέος σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ αυξήθηκε κατά την 8μηνη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε κατά 90 δισ. ευρώ. Τα αμφισβητείται αυτά τα στοιχεία; Τώρα εξυμνείτε τον Ολάντ που τον λέγατε Ολαντρέου;

Τσίπρας: Να συμβάλλουμε όλοι στο θέμα του χρέους

Απαντώντας, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι δεν επιχειρεί καμία ανάμιξη στα εσωτερικά της ΝΔ, ενώ για το χρέος τόνισε πως χρειάζεται εποικοδομητική συμβολή από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, έκανε λόγο για δύο στρατηγικές, τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα ή η μείωσή τους με το άνοιγμα της συζήτησης για την απομείωση του χρέους. «Σας καλώ να συμβάλλουμε σε αυτή την εθνική προσπάθεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Μεϊμαράκης: Καλέστε μας να πάμε μαζί για το χρέος

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως σε ένα τέτοιο εθνικό ζήτημα θα έπρεπε η κυβέρνηση να καλέσει την αξιωματική αντιπολίτευση να διαπραγματευτούν μαζί το θέμα του χρέους.

«Όταν έχεις ύφεση και με τα ελλείμματα που έχετε δημιουργήσει δεν μπορείς να διαχειριστείς το χρέος. Ακόμα δεν μάθατε; Τόσα φροντιστήρια πληρώσαμε για αυτό το θέμα. Πάμε μαζί για το χρέος, αλλά δεν μας έχετε καλέσει ούτε στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και μετά μας ρωτάτε πως σας φερόμαστε; Ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα