Χαμός με Τσίπρα - Μεϊμαράκη: Τι κουνάς το κεφάλι; Κομμένο το καλαμπούρι!

Το κλίμα είναι ήδη φορτισμένο από το απόγευμα στη Βουλή, με την ομιλία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στην Κυβέρνηση, όσο και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στην συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατηγορώντας τον για πολιτική απάτη και για αλαζονεία.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι επένδυσε στον πολιτικό καιροσκοπισμό, με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και με την πρόκληση των προεκλογικών αναμετρήσεων

Συνεχίζοντας ο κ. Μείμαράκης ανέφερε: "Έρχεται πολύ βαρύς Χειμώνας, ο πιο βαρύς που έχει περάσει. Βιαστήκατε να κάνετε εκλογές για να προλάβετε την φοροκαταιγίδα, για να προλάβετε τους νέους φόρους στα νησιά, στους αγρότες κλπ., να προλάβετε τις περικοπές. Αποδεικνύεται ότι άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και άλλος μετά τις εκλγογές. Από την επομένη των εκλογών η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου άρχισε να λέει άλλα. Αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου, ο ΦΠΑ στα νησιά και στα ξενοδοχεία, η εισφορά αλληλεγγύης, ο φόρος για τα ενοίκια και ανεστάλει προσωρινά ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία. Μην μας λέτε ότι ψάχνετε ισοδύναμα, δεσμευθείτε εδώ ότι αυτό το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί".

Απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα

Κατηγόρησε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη πως μιλάει σαν να είναι σε προεκλογική περίοδο, αλλά του θύμησε πως οι εκλογές έγιναν και πως η Νέα Δημοκρατία έχασε και με μεγάλη διαφορά. Του είπε πως οι πολίτες δεν θέλουν ρητορείες. Υπεραμύνθηκε της απόφασής του να προχωρήσει σε εκλογές.

Τον κατηγόρησε πως έκανε ένα ατόπημα στο θέμα του χρέους. Επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Ολάντ για την αναδιάρθρωση του χρέους και τον κάλεσε να πει εάν είναι με αυτούς που θέλουν την αναδιάρθρωση ή με άλλες δυνάμεις της Ευρώπης, υπονοώντας τον κ. Σόιμπλε.

Αναπάντηση του Ε. Μεϊμαράκη

Αναρωτήθηκε γιατί έχει τέτοια αγωνία για τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας. Του είπε: "εγώ δεν έκανα εκλογές για να διώξω τον Λαφαζάνη". Λυπάμαι πραγματικά, άλλος ο Τσίπρας που γνώρισα εγώ. Κομμένο το καλαμπούρι με τη Νέα Δημοκρατία.

Για το χρέος: Εγώ σας είπα να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος. Δεν ακούσατε αυτό που σας είπα. Το χρέος τον Νοέμβριο του 2012 πήγαινε στο 110% του ΑΕΠ, τώρα είναι 170% του ΑΕΠ. Το αμφισβητείς; τι κουνάς το κεφάλι.

Τώρα ξεχάσατε τον Ολαντρέου και είστε μαζί.

Νέα απάντηση Τσίπρα

Δεν υπάρχει καμία ανάμιξη στα εσωτερικά της Ν.Δ.

Η παρέμβαση που έκανα ήταν για το χρέος. Για τα εσωτερικά σας πιστεύω στα κόμματα πρέπει να υπάρχει δημοκρατία και μπράβο σας. Κακώς το εκλάβατε σαν ανάμιξη.

Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι κριτική, αλλά όχι αδιέξοδη. Για το χρέος υπάρχουν δυο στρατηγικές.

Και νέα απάντηση Μεϊμαράκη!

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απάντησε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως και πάλι τα έχει... μπερδέψει και τονίζοντας πως το σημαντικότερο κομμάτι έχει να κάνει με την αύξηση του ΑΕΠ. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ξανά από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει αν θέλει τη Νέα Δημοκρατία μαζί του στην μεγάλη εθνική συννενόηση...

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα