Δραγασάκης: Προχωράει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

Ολοκληρώνεται σύντομα η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, το μήνυμα του Γιάννη Δραγασάκη από την Κίνα

Ο Γιάννης Δραγασάκης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα στο πλαίσιο επαφών της κυβέρνησης για τη σύσφιξη των εμπορικών και οικονομικών δεσμών με το Πεκίνο. Η κινεζική COSCO παραμένει ένας από τους βασικούς διεκδικητές του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, κάτι το οποίο επεσήμανε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Η COSCO συμμετέχει ενεργά στην διαδικασία (της πλειοδοσίας) και θα μπορούσε να κάνει μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως υπήρξε «μια μικρή καθυστέρηση» στη διαδικασία, ως αποτέλεσμα «μιας αλλαγής στον δημόσιο φορέα που κατέχει τις μετοχές του λιμένος (ΤΑΙΠΕΔ), λόγω του ανασχηματισμού της ελληνικής κυβέρνησης».

Διάφορα ΜΜΕ της ασιατικής χώρας μετέδωσαν πως «η ελληνική πλευρά επιθυμεί να ενισχύσει τη συνεργασία των δύο κρατών στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, των επενδύσεων, της ναυτιλίας, του τουρισμού και του πολιτισμού», κάνοντας λόγο για έναρξη του έτους ναυτιλιακής συνεργασίας Κίνας - Ελλάδας.

Η θέση του Γ. Δραγασάκη έρχεται σε σύγκρουση με δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης, οι οποίοι είχαν ξεκαθαρίσει κατά το παρελθόν πως η διαδικασία πώλησης του 67% του ΟΛΠ δεν θα ολοκληρωθεί.

Δηλώσεις υπουργών για διακοπή της διαδικασίας πώλησης του ΟΛΠ (Θ. Δρίτσας) είχαν προκαλέσει την έντονη δυσφορία του ΠεκίνουΟ αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας ήταν ο πρώτος που είχε ανακοινώσει ότι δεν θα πωληθεί άλλο τμήμα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, ωστόσο φαίνεται πως από την ημέρα των εκλογών έχουν αλλάξει αρκετά τα δεδομένα. Η δήλωση αυτή είχε φέρει μέχρι τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου τον πρέσβη της Κίνας, ανήμερα της ορκωμοσίας της κυβέρνησης.

 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για την πορεία της συνεργασίας ανάμεσα στην COSCO και τις ελληνικές αρχές, χαρακτηρίζοντας τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά ως «παράδειγμα αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα