Απαλλάχθηκε ο Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Κανέλλη

Σε απλή σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης που αντιμετώπιζε ο Ηλίας Κασιδιάρης για το χαστούκι στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος του προφυλακισμένου  βουλευτή της Χρυσής Αυγής, υιοθετώντας την άποψη του εισαγγελέα ότι για το συγκεκριμένο αδίκημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση από τη Λιάνα Κανέλλη.

Κανέλλη για τον Κασιδιάρη: Αθώος δεν είναι και δεν ακούστηκε

Βγαίνοντας από το δικαστήριο η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, εξήγησε πως μπορεί η κατηγορία να εξέπεσε, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο Ηλίας Κασιδιάρης κρίθηκε αθώος. "Αθώος δεν είναι και δεν ακούστηκε" σημείωσε.

Η κα. Κανέλλη εξήγησε πως προχώρησε στη νομική διαδικασία μετά από αρκετό καιρό, "όταν άρχισε να χύνεται αίμα" όπως ανέφερε συγκεκριμένα. Για το λόγο αυτό και εφόσον η κατηγορία από σοβαρή σωματική βλάβη, μετετράπη σε απλή σωματική βλάβη εξέπεσε. "

"Είχα πει ότι δεν θα κάνω μήνυση κι αυτός είναι ο λόγος που δεν καταδικάστηκε για απλή σωματική" σημείωσε υπερτονίζοντας για μια ακόμη φορά πως η απόφαση δεν ήταν αθωωτική.

Τα βέλη της εξαπέλυσε όμως η βουλευτής έμμεσα και εναντίον της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, μετά τις τελευταίες εξαγγελίες της τελευταίας για μη νόμιμες ψηφίσεις νόμων στην προηγούμενη Βουλή, εφόσον δεν παρίσταντο σε αυτές οι προφυλακιστέοι βουλευτές της ΧΑ. "Κάνω έκκληση σε όλους! Τα μάτια σας στους στόχους της Χρυσής Αυγής. Κι επειδή το κλίμα γίνεται εξαιρετικά τυπικό. Τόσο τυπικό ώστε να αναρωτηθούμε αν θα αποφασίζουμε στη Βουλή ορθά χωρίς τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, 'Ζωή σε λόγου μας'."

Η Λιάνα Κανέλλη συμπλήρωσε τέλος πως "το ζήτημα της ΧΑ και του φασισμού είναι ζήτημα πολιτικής καταδίκης στη συνείδηση του ελληνικού λαού και όχι στα δικαστήρια"

Δείτε σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις της:

 

ΚΚΕ: Ενισχύεται το κλίμα ανοχής απέναντι στη ΧΑ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το ΚΚΕ, το οποίο χαρακτηρίζει "πρόκληση" την συγκεκριμένη απόφαση.

"Η απόφαση του δικαστηρίου για την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη -  παρά το ότι το δικαστήριο δέχτηκε την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης - αποτελεί πρόκληση.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα