Αδωνις Γεωργιάδης: Επικοινωνιακό τέχνασμα το νομοσχέδιο

Με τη δήλωση «εγώ προσωπικά καταψηφίζω, ασχέτως από το τι κάνει το κόμμα μου», ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, τοποθετήθηκε αρνητικά επί της αρχής του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης εξηγώντας τους δύο βασικούς λόγους της αντίρρησής του να στηρίξει το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Όπως είπε, κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση των Επιτροπών που επεξεργάζονται το νομοθέτημα, ο πρώτος λόγος είναι ότι πρόκειται περί ενός επικοινωνιακού τεχνάσματος, αφού τα ποσά για την βοήθεια των πολιτών είναι «ψίχουλα» ενώ για να υλοποιηθούν οι ρυθμίσεις απαιτείται η έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων, κάτι που προϋποθέτει τουλάχιστον έξι μήνες, με βάση την εμπειρία. «Μέχρι στιγμής αν κρίνω από την ταχύτητά σας στο νομοθετικό έργο, εσείς θέλετε 16 μήνες» είπε ο κ. Γεωργιάδης προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δεύτερος λόγος για τον οποίο, όπως εξήγησε, ο κ. Γεωργιάδης, καταψηφίζει, είναι το Κεφάλαιο 2 του νομοσχεδίου, για την οργάνωση της κυβέρνησης, το οποίο αφενός θα έπρεπε να έρθει ως ξεχωριστό, αφετέρου είναι «καταφανώς αντισυνταγματικό» καθώς δεν διαχωρίζονται σε αυτό οι εξουσίες, της βασικής διάκρισης του πολιτεύματός μας. «Πρέπει να τεκμηριώσετε γιατί στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβερνήσεως εθνικής σωτηρίας πρέπει να μπει ένα κεφάλαιο το οποίο δημιουργεί μια Αρχή που μόνο σε καθεστώτα τύπου Τσάβες συναντάται και σε κανένα δυτικό κράτος», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα