Φοιτητές, τουρίστες και νοικοκυρές θα είναι μυστικοί φοροελεγκτές!

Η αποκάλυψη των Financial Times είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή! Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει την πρόσληψη φοιτητών, οικιακών βοηθών, ακόμη και τουριστών τους οποίους θα χρησιμοποιεί ως μυστικούς φοροελεγκτές.

Σύμφωνα πάντα με τους FT, η πρόβλεψη αυτή περιλαμβάνεται στη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων που έστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης στους ευρωπαίους.

Η πρόταση έχει τίτλο: «Onlookers’ VAT Evasion-Fighting Scheme» και σύμφωνα με αυτή, ένας μεγάλος αριθμός έκτακτων «παρατηρητών» θα βοηθά την κυβέρνηση να "πιάνει στα πράσσα" όσους προσπαθούν να φοροδιαφύγουν.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι μη επαγγελματίες επιθεωρητές θα προσλαμβάνονται σε αυστηρά βραχυπρόθεσμη, έκτακτη βάση (όχι μεγαλύτερη από δύο μήνες και χωρίς καμία προοπτική επαναπρόσληψης) κατόπιν σύντομης σχετικής εκπαίδευσης και θα συμπεριφέρονται ως πελάτες, για λογαριασμό των φορολογικών αρχών, ενώ θα είναι καλωδιωμένοι με ήχο και βίντεο».

Στο non paper που δόθηκε στην δημοσιότητα στη λίστα των μεταρρυθμίσεων με αριθμό 3 αναφέρει:

3η Μεταρρύθμιση - Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα

Στο πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής, προτείνουμε να συγκροτηθεί ένα σώμα στελεχωμένο από μη επαγγελματίες. Η σύνθεση του σώματος θα ανανεώνεται ανά μικρά χρονικά διαστήματα (λιγότερο από δυο μήνες) κατόπιν σύντομης σχετικής εκπαίδευσης.

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα