Spiegel: Παρανοϊκή η ελληνική κυβέρνηση, βλέπει ίντριγκες παντού

Παράνοια της ελληνικής κυβέρνησης: ίντριγκες, ίντριγκες παντού, είναι ο τίτλος προκλητικού άρθρου που δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Η κυβέρνηση αντί να έρθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα, "βλέπει" παντού συνωμοσίες, τις οποίες επικαλείται για να καλύψει τις ανεπάρκειες της», αναφέρει το άρθρο, με αφορμή τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα για σχέδιο αποσταθεροποίησης της ελληνικής κυβέρνησης.

«Οι Ισπανοί, η αντιπολίτευση, το Βερολίνο: Όλοι υποτίθεται ότι θέλουν την πτώση της ελληνικής κυβέρνησης», συνεχίζει το άρθρο, προσθέτοντας ότι μ’ αυτόν τον τρόπο αποσπάται η προσοχή του Έλληνα πρωθυπουργό από τις αδυναμίες της κυβέρνησής του.

Στο δημοσίευμα του Spiegel γίνεται και αναφορά στο σάλο που προκλήθηκε με το θέμα των κέντρων κράτησης μεταναστών, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη δικαιολογία των συνομωσιών εις βάρος της και στο εσωτερικό.

«Οι εχθροί της αριστερής κυβέρνησης βρίσκονται παντού. Στο εξωτερικό την τελευταία βδομάδα ήταν η Ισπανία και η Πορτογαλία. Οι συντηρητικές κυβερνήσεις ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα, έλεγε ο πρωθυπουργός, ενώ στο εσωτερικό είναι τα ασφαλιστικά ταμεία που αρνούνται να διαθέσουν τα αποθεματικά τους», τονίζει το γερμανικό περιοδικό.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και σε άρθρο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Κούλογλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι: «ένα σιωπηλό πραξικόπημα εξελίσσεται στην Ελλάδα. Στόχος είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και η αντικατάσταση της από πολιτικούς, οι οποίοι υπακούουν στις εντολές του Βερολίνου και στην ευρωπαϊκή ολιγαρχία», και καταλήγει:

«Αντί να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμά να αναζητεί εχθρούς. Όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, το κυνήγι του αποδιοπομπαίου τράγου είναι το πιο απλό».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα