Eurogroup: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης ή ακύρωση της παράτασης

Την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας ή την πρόωρη λήξη της παράτασης της δανειακής σύμβασης, αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες το euro working group.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται πηγές στις Βρυξέλλες, το ελληνικό ζήτημα συζητήθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση και επισημαίνουν ότι το euro working group απέρριψε τις προτάσεις Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με διαφορετικές πηγές δεν υφίσταται σε αυτή τη φάση θέμα έγκρισης ή απόρριψης ελληνικής δέσμης προτάσεων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διαβεβαίωναν σήμερα στις Βρυξέλλες πηγές της ευρωζώνης.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών συνεχίζονται και άφηναν να εννοηθεί ότι η Ευρωζώνη αναμένει τις ολοκληρωμένες ελληνικές προτάσεις.

Παράλληλα, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωναν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ενόψει Eurogroup.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Βρυξέλλες επιμένουν πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται προκειμένου να εκπληρωθούν οι στόχοι της παράτασης, δηλαδή η ολοκλήρωση του ελέγχου και η σύνταξη του επόμενου ελληνικού προγράμματος.

Οι Βρυξέλλες  φαίνεται ότι σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην ελληνική πλευρά και εκφράζονται με επίσημες δηλώσεις ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση και τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Σε αυτό το κλίμα το eurogroup της Δευτέρας, δύσκολα θα αποφασίσει για εκταμίευση δόσης προς την Ελλάδα.

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα